Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Engångshandskar

Engångshandskar är toppen att ha i hemmet och kan användas till mer än du tror. Hos MEDS Apotek kan du köpa många olika typer av engångshandskar i flera olika storlekar och material. Om du är allergisk mot latex så finns det andra material att välja på. Här hittar du hela vårt utbud av engångshandskar som passar både barn och vuxna!

 Olika typer av engångshandskar

Det finns gott om alternativ att välja mellan för dig som vill ha bra engångshandskar.

1) Vinylhandskar

Vinylhandskar är bland de mest populära engångshandskarna på marknaden. De är fria från både protein och latex vilket gör de lämpliga för dig med allergier. Vinylhandskar är bra för tillagning av mat och hantering av livsmedel som inte är feta. De passar också bra till städning där du inte hanterar kroppsvätskor, mediciner eller kemikalier.

2) Plasthandskar

Plasthandskar är oftast gjorda i vinyl och är lämpliga för samma saker som vinylhandskar är. De passar bra för matlagning och städning och finns i två längder. En lång plasthandske kan vara bra om du exempelvis ska städa badrummet. En kort plasthandske passar bra om du ska hantera livsmedel.

3) Nitrilhandskar

Nitrilhandskar är latexfria och innehåller inga puder eller ftalater. Handskarna passar bra till all typ av matlagning och livsmedelshantering. Nitrilhandskar tål också vissa typer av kemikalier och passar därför utmärkt för städning och vårduppgifter.

4) Latexhandskar

Latexhandskar är puderfria och passar de flesta typer av matlagning och vårduppgifter. Latexhandskar är gjorda av naturgummi och kan därför orsaka allergiska reaktioner. Använd gärna nitrilhandskar istället för latexhandskar om du har problem med allergier.

Vad är engångshandskar bra till?

Engångshandskar går att använda till mycket! Men vilken handske ska man välja? Det beror på vad du ska göra. Se till att också välja en storlek som passar dig. De flesta engångshandskar säljs i storlekarna small, medium, large och extra large. Ibland finns även extra small och XXL.

Detta kan du använda engångshandskar till:

Matlagning – en nitrilhandske passar utmärkt för livsmedelshantering och matlagning. Du byter enkelt handske när du byter livsmedel eller ska göra något annat.

Vård och vårduppgifter – skydda dig och din patient från bakterier, smuts och smitta.

 Måleri – om du ska måla så kan en engångshandske passa bra. Plasthandskar och vinylhandskar passar bra till detta om du har en mild färg.

 Städning – latexhandskar är toppen för städning i framför allt bad och kök. Om du inte tål latex så kan en plasthandske eller nitrilhandske vara ett bra alternativ. Kolla på handskarnas förpackning om de tål eventuella kemikalier om du använder det i din städning.

 Skydd för dina händer – använd gärna engångshandskar om du har eksem eller sår på händerna. Det är klokt även om du bara är hemma och lagar mat till dig själv. Om du har ett sår på handen eller fingret så kan bakterier från exempelvis rå kyckling och rått kött komma in. Du kan då få en bakterieinfektion. Använder du en handske så minskar risken för infektion.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
12 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
engångshandskar
hygienartiklar
engångshandskar 12
hygienartiklar 12
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
abena
evercare
abena 3
evercare 9
Visa alla
Visa färre
Djurslag 0
Mina val
hund
katt
hund 1
katt 1
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
torr
torr 1
Visa alla
Visa färre