Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Puder

Ett bra puder är en given del av din sminkbas för dig som bryr dig om din sminkning. Du kan använda puder både som foundation och för att låsa in ditt smink. Ett bra puder ger dig en jämn hudton, matt finish och en härlig lyster. Här hittar du puder från Lumene, IsaDora, Maybelline och många andra kända märken!

Puder ger en jämn och balanserad hudton

Med en puderfoundation får du en jämn och perfekt täckning. Det är lätt att arbeta in pudret i huden och enkelt att jämna ut hudtonen. Du väljer själv hur kraftig täckning du vill ha. Lite mindre puder ger en lättare täckning och låter hudtonen lysa igenom. Lägger du på lite mer puder så får du fler lager och en kraftigare täckning. Du väljer själv precis hur mycket eller lite som passar dig.

Ett avslutande puder kan också matta ner ditt smink och låsa in det för ett hållbart resultat. Finishing powder ger en matt finish och tar bort glans. Samtidigt ger det en härlig lyster och ser till att ditt smink håller sig på plats hela dagen.

Olika typer av puder

Hudton, hudtyp, användningsområde och personliga preferenser avgör vilket puder som är bäst för dig.

Puderfoundation 

En puderfoundation används som ett grundande lager i din sminkning. Du väljer själv hur mycket du vill täcka genom att lägga på mer eller mindre puder. Puderfoundation döljer också porerna för att huden ska se jämnare ut. Den ger en lätt, felfri och jämn bas i din sminkning.

Foundation som puder finns både som löst puder eller som pressat puder. Puderfoundation är lämpligt för dig med lite oljigare hy eftersom pudret absorberar en del av oljan i din hud.

Setting powder

Ett avslutande puder ger lyster och en härlig finish till din sminkning. Avslutande puder kallas också för setting powder och låser in ditt smink. Detta är perfekt om du har en sminkning som du vill ska sitta på plats hela dagen. 

Runt ögon och näsvingar kan smink röra på sig mycket. Då passar ett setting powder bra för att låsa in sminket så det håller sig på plats länge.

Löst eller kompakt puder

Puder finns som löst och pressat eller kompakt. Löst puder kommer löst i sin burk och är lätt att sminka på. Löspuder har en lätt formula med små partiklar som lägger sig fint på din hud för en jämn ton och fin lyster. Packat puder kallas också pressat puder eller kompakt puder. Det är enklare att ta med sig då det har en hårdare konsistens i förpackningen. Många packade puder har en liten spegel med sig i förpackningen.

Kompakta puder är också enkla att använda och lätta att arbeta in i huden. Perfekt för dig som vill ha med dig ditt puder i väskan och bättra på ditt smink under dagen.

Hitta rätt puder för din hudton

Din hudton avgör vilket puder som passar dig. Du bör välja ett puder med en nyans som liknar din egen hudton. Det översta hudlagret avgör vilken hudton du har. Titta på insidan av din underarm för att avgöra din hudton. Hudtonerna delas upp i tre nyanser - varm, kall och neutral.

Varm hudton (W) - en gul underton i huden och dina blodådror är lite åt det gröna hållet.

Kall hudton (C) - en rosa underton i huden och dina blodådror är lite åt det blåa hållet.

Neutral hudton (N) - om du har svårt att avgöra om du har kall eller varm hudton så har du troligtvis en neutral hudton. Dina blodådror är då mellan en blå och grön nyans, eller har en annan nyans.

Utgå från din hudton när du väljer puder. Försök att matcha ditt puder med din hudton så bra det går. Då får du ett naturligt och friskt intryck utan att det ser sminkat ut.

Rätt puder för din hudtyp  

Vilken hudtyp du har avgör också vilket puder som är bäst för dig. Anpassa ditt puder efter den hudtyp du har för att få ett felfritt, naturligt och fräscht resultat.

Normal eller torr hy

Använd gärna ett puder som ger lyster om du har normal eller torr hy. Lyster behövs för att huden ska se frisk och återfuktad ut. Torr hud kan ofta se lite trött ut. Ett puder med lyster ger ett djup som gör att du ser både piggare och fräschare ut!

Blandad hy, fet hy och oljig hy

Välj gärna ett mineralpuder om du har fet hy. Mineralpuder absorberar en del av oljan i din hud och ger ett mattare intryck. Fetare hy kan bli lite oljig under dagen och ett puder förhindrar att huden ser glansig ut.

Puder och mineralpuder är också lite lättare på huden och täpper inte till porerna lika mycket som exempelvis krämer gör. Det gör också att huden får andas bättre vilket minskar risken för acne.

Ett packat eller pressat puder är perfekt för dig med lite fetare hud när du vill ta med dig ditt smink i väskan. Det är enkelt att applicera och förbättra under dagen. Gör en enkel touch-up mitt på dagen på de blanka partierna kring panna, haka och näsa.

Så använder du puder på bästa sätt

Hur du ska använda ditt puder beror på vilket puder du har. Baking-trenden är stor och innebär att du använder en makeup-svamp för att applicera ett tjockt lager puder. Du dammar sedan av överflödet för ett snyggt och jämnt resultat.

Baking powder är avslutande puder och fungerar som fixeringspuder. Maybelline Face Studio Setting Powder är ett genomskinligt och lätt löspuder som lämpar sig för just baking. Applicera rikligt med puder när du är klar med din sminkning. Damma sedan av så mycket eller lite du vill. Du får ett matt resultat med naturlig lyster. Sminket håller sig på plats hela dagen utan att bli glansigt eller oljigt.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
43 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 4
Kampanj 4
Vegan 26
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
bas
bas 43
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
estelle & thild
idun minerals
indy beauty
isadora
l'oréal paris
lumene
makeup revolution
max factor
maybelline
pixi
estelle & thild 4
idun minerals 2
indy beauty 1
isadora 10
l'oréal paris 1
lumene 10
makeup revolution 4
max factor 4
maybelline 6
pixi 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
vegan
ekologisk 4
vegan 26
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
blandad
känslig & irriterad
alla hudtyper 41
blandad 1
känslig & irriterad 3
Visa alla
Visa färre
Just nu visas 40 av 43 produkter