Glidmedel

Glidmedel är ett välkommet tillbehör under sexuella aktiviteter för extra glid och en skönare känsla. Besväras du av torra och sköra slemhinnor kan ett bra glidmedel bidra till mer fukt under samlag. Vi har ett brett sortiment av olika glidmedel, både vattenbaserade glidmedel, silikonbaserade glidmedel och glidmedel med eller utan doft och smak. 

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
39 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 1
Kampanj 37
Vegan 8
Nyheter 1
Receptbelagda 0
Kategori 0
Mina val
glidmedel
massageoljor
ökad sexlust
glidmedel 39
massageoljor 8
ökad sexlust 1
Visa alla
Show less
Varumärken 0
Mina val
aco
belladot
bodyfun
deodoc
durex
nordic glide
pjur
rfsu
smile makers
system jo
aco 2
belladot 9
bodyfun 5
deodoc 1
durex 6
nordic glide 2
pjur 4
rfsu 7
smile makers 2
system jo 1
Visa alla
Show less
Beredningsform 0
Mina val
flytande
gel
flytande 1
gel 5
Visa alla
Show less
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
parfymfri
vegan
ekologisk 1
parfymfri 17
vegan 8
Visa alla
Show less
-15% Pjur Original 250 ml
194 kr (Ord.pris 229 kr)
-15% Pjur Aqua 100 ml
118 kr (Ord.pris 139 kr)
-15% Pjur Original 100 ml
84 kr (Ord.pris 99 kr)
-15% Pjur Woman 100 ml
92 kr (Ord.pris 109 kr)

Vattenbaserat glidmedel eller silikonbaserat glidmedel?

  • Ett vattenbaserat glidmedel ger bra glideffekt och känns lite våtare - men glideffekten håller inte länge eftersom det torkar in och man kan därför behöva ta lite mer efter ett tag. Ett vattenbaserat glidmedel passar perfekt vid vaginalt samlag, oralsex, sex med kondom och med sexleksaker.  
  • Silikonbaserade glidmedel håller glidet lite längre än vattenbaserat glidmedel. Känslan är "glidig", skyddande och lite mindre "vått". Ett silikonbaserat glidmedel passar perfekt vid vaginalt samlag, analsex (då silikonet även skyddar) och vid kondomanvändning. Men undvik helst silikonbaserade glidmedel på sexleksaker då leksaken kan förstöras om den består av silikon.
     

Vilket glidmedel passar dig?

Många kan tycka att glidmedel med silikon ger för mycket glid, medan andra uppskattar det! Det bästa är att testa sig fram. Vid analsex rekommenderas endast silikonbaserade glidmedel. Och har du sexleksaker som är gjorda av silikon så rekommenderas endast vattenbaserade glidmedel.

Vid oralsex passar vattenbaserade glidmedel bäst – varför inte med en spännande smak. Du kan också testa att köpa ett glidmedel som är en mix av silikon och vatten, exempelvis RFSU Sense Me Magic Glide!

Glidmedel med smak

Nordic Glide Fresh Strawberry och Belladot Glidmedel Strawberry är två vattenbaserade glidmedel som båda har smak av jordgubb.

Glidmedel för torra slemhinnor

Generellt är silikonbaserade glidmedel bättre för torra och sköra slemhinnor, då detta ger mer glidkänsla – och glidet håller också längre utan att torka ut. Klick Ultra Glide från RFSU är ett glidmedel som är extra vårdande för slemhinnor i underlivet, detta glidmedel är både vatten- och silikonbaserat.