Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Glidmedel

Glidmedel är ett välkommet tillbehör under sexuella aktiviteter för extra glid och en skönare känsla. Besväras du av torra och sköra slemhinnor kan ett bra glidmedel bidra till mer fukt under samlag. Vi har ett brett sortiment av olika glidmedel, både vattenbaserade glidmedel, silikonbaserade glidmedel och glidmedel med eller utan doft och smak. 

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
39 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 9
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
glidmedel
massageoljor
ökad sexlust
glidmedel 39
massageoljor 7
ökad sexlust 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
aco
belladot
bodyfun
deodoc
durex
mshop private collection
nordic glide
rfsu
aco 2
belladot 9
bodyfun 5
deodoc 1
durex 5
mshop private collection 4
nordic glide 2
rfsu 11
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
flytande
gel
flytande 1
gel 5
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
vegan
parfymfri 14
vegan 9
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 1
Visa alla
Visa färre
RFSU Klick Natural Glide 100 ml
42 kr (Rek.pris 69 kr)
RFSU Sense Me Oh Yes 40 ml
Vegan
99 kr (Rek.pris 129 kr)
RFSU Sense Me Magic Glide 75 ml
Vegan
69 kr (Rek.pris 79 kr)
RFSU Klick Supreme Glide 40 ml
Vegan
87 kr (Rek.pris 129 kr)
RFSU Klick Caring Glide 50 ml
Vegan
59 kr (Rek.pris 79 kr)
Bodyfun Aqua Glide 100 ml
69 kr (Rek.pris 139 kr)
Belladot Glidmedel Warming 100 ml
109 kr (Rek.pris 149 kr)
Nordic Glide Pure Water 150 ml
67 kr (Rek.pris 99 kr)
Bodyfun Silicone Glide 100 ml
99 kr (Rek.pris 169 kr)

Vattenbaserat glidmedel eller silikonbaserat glidmedel?

  • Ett vattenbaserat glidmedel ger bra glideffekt och känns lite våtare - men glideffekten håller inte länge eftersom det torkar in och man kan därför behöva ta lite mer efter ett tag. Ett vattenbaserat glidmedel passar perfekt vid vaginalt samlag, oralsex, sex med kondom och med sexleksaker.  
  • Silikonbaserade glidmedel håller glidet lite längre än vattenbaserat glidmedel. Känslan är "glidig", skyddande och lite mindre "vått". Ett silikonbaserat glidmedel passar perfekt vid vaginalt samlag, analsex (då silikonet även skyddar) och vid kondomanvändning. Men undvik helst silikonbaserade glidmedel på sexleksaker då leksaken kan förstöras om den består av silikon.
     

Vilket glidmedel passar dig?

Många kan tycka att glidmedel med silikon ger för mycket glid, medan andra uppskattar det! Det bästa är att testa sig fram. Vid analsex rekommenderas endast silikonbaserade glidmedel. Och har du sexleksaker som är gjorda av silikon så rekommenderas endast vattenbaserade glidmedel.

Vid oralsex passar vattenbaserade glidmedel bäst – varför inte med en spännande smak. Du kan också testa att köpa ett glidmedel som är en mix av silikon och vatten, exempelvis RFSU Sense Me Magic Glide!

Glidmedel med smak

Nordic Glide Fresh Strawberry och Belladot Glidmedel Strawberry är två vattenbaserade glidmedel som båda har smak av jordgubb.

Glidmedel för torra slemhinnor

Generellt är silikonbaserade glidmedel bättre för torra och sköra slemhinnor, då detta ger mer glidkänsla – och glidet håller också längre utan att torka ut. Alternativt glidmedel som är både vatten- och silikonbaserat. Välj oparfymerade glidmedel!

  • Klick Ultra Glide från RFSU är ett glidmedel som är extra vårdande för slemhinnor i underlivet, detta glidmedel är både vatten- och silikonbaserat. Oparfymerad.
  • Intimate Care Caring Glide från ACO är ett glidmedel som är speciellt utvecklat för kvinnans känsliga underliv och hjälper vid torra slemhinnor. Det är vatten- och silikonbaserat och skapar en skyddande hinna som hjälper till att bibehålla fuktbalansen i slemhinnorna. Kan användas med kondomer. Oparfymerad. pH 4-4,5 Fetthalt: 0,17 %

Massageoljor som även kan användas som glidmedel

Fantastiska 2-i-1-produkter när man vill att massagen ska övergå i något mer intimt.