Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Mellanrumsborste

Använd en mellanrumsborste varje dag för att enkelt rengöra mellan tänderna. En mellanrumsborste avlägsnar plack, matrester och andra bakterier som samlas där. Det är nämligen svårt för en vanlig tandborste eller en eltandborste att komma åt mellan tänderna, därför behöver du en mellanrumsborste.

En mellanrumsborste är en liten borste som påminner om en tandpetare fast har små strån och piggar som effektivt tar sig in mellan tänderna och avlägsnar orenheter. I vårt sortiment hittar du många olika mellanrumsborstar i olika storlekar, vinklar och mjukhet för att passa dina tänder.

Hos MEDS Apotek kan du bland annat köpa Tepe mellanrumsborste, GUM mellanrumsborste, Plackers mellanrumsborste och Ekulf mellanrumsborste.

Varför ska jag använda mellanrumsborste?

Tandborstning når bara ca 60% av tänderna och räcker inte alltid för att få bort matrester och plack. Därför behövs lite mer hjälp för att komma åt de trånga mellanrummen mellan tänderna. En mellanrumsborste är därför utmärkt för att komma åt där inte borsten eller tandtråden når.

Plack och matrester mellan tänderna skapar ofta problem som dålig andedräkt, missfärgningar och karies. Det ökar också risken för inflammation i tandköttet och tandlossning. Med regelbunden användning av en mellanrumsborste får du bort både plack och matrester. Du minskar då risken för sjukdomar, får en bättre munhälsa och bättre andedräkt!

En mellanrumsborste är ett enkelt sätt att rengöra mellanrummet mellan tänderna. För dig som har tandställning eller implantat är en mellanrumsborste perfekt! Borsten kommer åt även i de små utrymmena och rengör både effektivt och skonsamt.

Välj rätt mellanrumsborste

Mellanrumsborsten ser ut ungefär som en väldigt liten flaskborste. De är små, runda och har små borststrån på sig. De finns med olika handtag och i flera storlekar för att de ska passa just dig.

Så använder du en mellanrumsborste

Gör mellanrumsrengöring till en daglig och självklar rutin för att behålla en god munhälsa. Använd en mellanrumsborste en gång om dagen, gärna på kvällen i samband med tandborstning. Borsta först tänderna med en fluortandkräm och använd sen mellanrumsborsten. Om du står framför spegeln så ser du bättre vad du gör och kan komma åt även de knepigaste vinklarna!

För framtänderna i överkäken och underkäken rekommenderar vi en rak mellanrumsborste. Tänk på att ta det försiktigt när du använder en mellanrumsborste. Pressa aldrig in borsten utan försök att lirka in den eller ta en mindre storlek istället. För sedan borsten fram och tillbaka några gånger. Tänk på att utnyttja hela borstens längd. Upprepa mellan alla framtänder.

De bakre tänderna är svårare att komma åt. Då kan du antingen böja borstens topp en aning eller använda en vinklad borste. Dentaid har en vinklad mellanrumsborste som gör det enkelt att komma åt även de bakre tänderna. För försiktigt in den mellan tänderna och dra några gånger fram och tillbaka.

När ska man byta borste?

Du kan använda mellanrumsborsten tills den börjar se sliten ut. Byt ut den när du ser att den börjar bli rufsig, väldigt böjd eller börjar rengöra sämre. Många mellanrumsborstar finns i storpack och är mycket prisvärda.

Några av våra storsäljare är: 

1) TePe EasyPick

2) Plackers Dental Brush

3) Ekulf PH Professional

Tandtråd eller mellanrumsborste?

Om du vill ha tandtråd eller mellanrumsborste är helt upp dig till. En del tycker att en tandtrådsbygel är lättare att använda än en mellanrumsborste och andra tycker tvärtom. Tandtråd rekommenderas främst till dig som har väldigt trångt mellan tänderna. Om du har lite mer plats mellan tänderna så är en mellanrumsborste lämplig för att få en effektiv mellanrumsrengöring.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
84 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 6
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
eltandborstar
mellanrumsrengöring
reseförpackningar
tandborstar
tandkräm
tandköttsinflammation
tandvärk visdomstand
eltandborstar 1
mellanrumsrengöring 83
reseförpackningar 2
tandborstar 4
tandkräm 2
tandköttsinflammation 1
tandvärk visdomstand 1
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
dentaid
ekulf
gum
meds by meds
philips
plackers
tepe
the humble co.
dentaid 7
ekulf 25
gum 1
meds by meds 5
philips 1
plackers 11
tepe 28
the humble co. 6
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 6
Visa alla
Visa färre
TePe EasyPick XS-S 36 st
35 kr (Rek.pris 45 kr)
TePe EasyPick M-L 36 st
33 kr (Rek.pris 45 kr)
Ekulf PH Professional 0,4 mm
33 kr (Rek.pris 45 kr)
Ekulf PH Professional 0,6 mm
33 kr (Rek.pris 45 kr)
Ekulf PH Professional 0,8 mm
33 kr (Rek.pris 45 kr)
Ekulf PH Professional 0,9 mm
33 kr (Rek.pris 45 kr)
Ekulf PH Professional 0,7 mm
33 kr (Rek.pris 45 kr)
Just nu visas 40 av 84 produkter