Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger används ofta i matlagning och är fantastiskt i en sallad! Men visste du att det också innehåller en hel del nyttigheter som är bra för din hälsa? Äppelcidervinäger har nämligen en rad goda egenskaper som din kropp mår bra av! Hos MEDS kan du köpa äppelcidervinäger från Renée Voltaire, Bragg, Kung Markatta och många fler!

Varför är äppelcidervinäger bra?

Äppelcidervinäger görs nästan precis som alkohol, men innehåller ingen alkohol alls. Först krossas äpplena och får jäsa ihop med jäst. Då fermenteras sockret i äpplena och alkohol bildas. Sen tillsätts en bakteriekultur som omvandlar alkoholen till ättiksyra. Det är ättiksyran som är huvudkomponenten i äppelcidervinäger. Syran bidrar både med smak och hållbarhet samtidigt som bakterierna bidrar med nyttigheter för dig och din kropp!

Äppelcidervinäger har en rad olika positiva egenskaper. Det kan hjälpa till med bland annat blodsockerkontroll, viktnedgång och hjälpa till vid näringsbrist. Äppelcidervinäger kan också bidra till en god mag- och tarmhälsa och finare hår, hud och naglar.

Matsmältning, vikt och blodsockerkontroll

Äppelcidervinäger är ett bra sätt att kontrollera blodsockret och kroppens upptag av kolhydrater. Syran i äppelcidervinäger hämmar aktiviteten hos enzymerna som bryter ner kolhydrater i magsäcken. Det gör att en del av kolhydraterna passerar genom tarmen utan att brytas ner och inte påverkar blodsockret.

Detta kan alltså hjälpa till med både vikt, matsmältning och för att kontrollera blodsockret. En jämn blodsockernivå ger en mindre belastning på kroppen och en bättre insulintolerans. Därför kan också vikten påverkas positivt.

Hudvård och akne

Många använder äppelcidervinäger som en del i sin hudvård. En del upplever till exempel att det lindrar problem med akne. Vinägern har antibakteriella egenskaper och kan bidra till en ren och fräsch hy. Tänk bara på att ren äppelcidervinäger är lätt frätande och kan bli starkt för huden. Om du har torr och känslig hud bör du inte använda det i din hudvård. Och tänk på att blanda det med vatten om du vill testa det på din hy.

Äppelcidervinäger mot svamp och bakterier

Om du har problem med fotsvamp eller nagelsvamp så kan du testa ett fotbad med äppelcidervinäger. Syran är antibakteriell och antimikrobiell och kan hindra bakterierna från att sprida sig. Ättiksyran i vinägern hanterar svampen Candida albicans som kan orsaka hudinfektioner. En deciliter äppelcidervinäger i fotbadet kan både lindra och motverka fotsvamp!

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
8 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 7
Kampanj 0
Vegan 6
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
smaksättning & sötning
superfood
smaksättning & sötning 7
superfood 8
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
bragg
da carla
kung markatta
renée voltaire
bragg 2
da carla 1
kung markatta 1
renée voltaire 4
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
glutenfri
utan tillsatt socker
vegan
ekologisk 7
glutenfri 1
utan tillsatt socker 1
vegan 6
Visa alla
Visa färre