Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Bindor

Bindor är en av de mest använda typerna av mensskydd. De är enkla att använda och finns i många storlekar och utförande. Här på MEDS hittar du bindor för rikliga och små blödningar, med och utan vingar. Välj bland märken som Libresse, Natracare och Imse Vimse. Vi har också tygbindor, nattbindor och trosskydd!

Hitta en binda som passar dig

Bindor är enkla att använda, kräver inte mycket teknik och passar de allra flesta. Det är också lätt att se när en binda behöver bytas, till skillnad från tamponger. Bindor påverkar inte heller de ömtåliga slemhinnorna inuti slidan. Det gör att de kan användas även om du bara blöder lite.

För små blödningar kan det räcka med ett trosskydd eller en liten, tunn binda. Små bindor är smidiga om du inte blöder så mycket, men vill ha bättre skydd än ett trosskydd. Stora bindor funkar självklart bra även om du bara blöder lite, men kan ibland kännas onödigt klumpiga.

Om du inte blöder så mycket så finns bindor med normal uppsugningsförmåga. De finns både med och utan vingar och är det som räcker för de flesta. Bindor med vingar ger ett säkrare skydd och håller bindan på plats bättre. Du får själv testa dig fram för att se vad som funkar för dig. Många väljer att ha en binda med vingar på natten och en normal binda på dagen.

Vid rikliga blödningar kan du behöva en större binda som kan absorbera mer vätska. Många gånger kallas de för maxi, plus eller super, vilket innebär att de är lite större. Dessa typer av bindor finns också med och utan vingar och kan även användas på natten. Många brukar ha en normal binda när de blöder lite mindre och en större binda den dagen som de blöder mer.

rlossningsbindor och tygbindor

När du fött barn är det vanligt att du blöder mer än vanligt. Då kan du behöva en extra kraftig binda som klarar av att suga upp allt. Både förlossningsbindor och vanliga bindor finns i ekologisk bomull. Bindor i ekologisk bomull är extra skonsamma mot både huden och planeten.

Om du vill undvika engångsprodukter så kan du testa tygbindor eller menstrosor. Dessa tåls att tvättas i maskinen och går att använda många gånger om. Att använda tygbindor och återanvändningsbara bindor är ett bra sätt att undvika plast. Bra för dig, bra för miljön!

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
21 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 14
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
graviditet
mens
graviditet 1
mens 21
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
deodoc
imse
libresse
natracare
vimse
deodoc 2
imse 5
libresse 7
natracare 6
vimse 1
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
parfymfri
ekologisk 14
parfymfri 3
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 2
Visa alla
Visa färre