Blodsockermätare

Idag är diabetes en folksjukdom i Sverige. Diabetes, även kallad sockersjukan en gång i tiden, kan delas in i diabetes typ 1 och diabetes typ 2. Den vanligaste formen av diabetes är diabetes typ 2 och den drabbar främst vuxna efter en lång förändringsprocess. 

I vårt sortiment har vi ett brett urval av bland annat teststickor, lancetter och blodsockermätare som hjälper dig i din vardag för ett liv som inte behöver påverkas allt för mycket av din diabetes.

Visa mer

Vad är diabetes?

Diabetes innebär att att kroppen har svårt att hantera och tillgodogöra det socker som man får i sig, vilket resulterar i att kroppen har svårt att reglera blodsockernivåerna och ge cellerna energi. 


Hur vet man om man har diabetes typ 2?

Vanliga symtom för diabetes typ 2 är fysisk och psykisk trötthet, ovanligt törstig, klåda i underlivet, plötsligt försämrad syn och att du måste kissa oftare och i större mängder.


Hur vet man om man har diabetes typ 1?

Vanliga syntom för diabetes typ 1 är att du är fysiskt och psykiskt trött, mår illa, har ont i magen, har en doft av aceton i munnen, ser suddigt och snabbt går ner i vikt.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto