Blodsockermätare

Idag är diabetes en folksjukdom i Sverige. Diabetes, även kallad sockersjukan en gång i tiden, kan delas in i diabetes typ 1 och diabetes typ 2. Den vanligaste formen av diabetes är diabetes typ 2 och den drabbar främst vuxna efter en lång förändringsprocess. 

Vad är diabetes?

Diabetes innebär att att kroppen har svårt att hantera och tillgodogöra det socker som man får i sig, vilket resulterar i att kroppen har svårt att reglera blodsockernivåerna och ge cellerna energi. 

Hur vet man om man har diabetes typ 2?

Vanliga symtom för diabetes typ 2 kan vara fysisk och psykisk trötthet, ovanligt törstig, klåda i underlivet, plötsligt försämrad syn och att du måste kissa oftare och i större mängder.

Hur vet man om man har diabetes typ 1?

Vanliga syntom för diabetes typ 1 kan vara att du är fysiskt och psykiskt trött, mår illa, har ont i magen, har en doft av aceton i munnen, ser suddigt och snabbt går ner i vikt.

I vårt sortiment har vi ett brett urval av bland annat teststickor, lancetter och blodsockermätare som hjälper dig i din vardag för ett liv som inte behöver påverkas allt för mycket av din diabetes.

Visa mer
Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto