Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Locktång

Med en locktång kan du få till det perfekta lockiga hårsvall som många önskar. Du kan använda en locktång för att skapa böljande lockar, snygga beach waves eller mindre, definierade lockar. Vi har ett stort utbud av locktänger som hjälper dig skapa både små och stora lockar, locktänger med olika munstycken och självlockande locktänger. Här på MEDS kan du köpa locktång från välkända varumärken som Remington, Babyliss, Philips och många fler.

Skapa lockar i alla former

Locktång är ett fantastiskt värmeverktyg för att skapa lockar i flera former och storlekar. Det finns många olika typer av locktänger med varierande egenskaper. Vilken typ av locktång du ska välja beror på vilket resultat du önskar och vilken längd på håret du har. En locktång kan också användas för att ge ditt hår mer volym. Vi har ett brett sortiment av locktänger för alla hårtyper och hårlängder.

Locka ditt hår enkelt och smidigt

En självlockande locktång, till exempel Babyliss Locktång Curl Secret C1300E gör jobbet åt dig och ger dig perfekta lockar. Den fungerar genom att försiktigt suga in hårslingan i locktången där den dras genom en keramisk lockrulle vilket skapar en fin och symmetrisk lock. En automatisk locktång är utmärkt för dig som upplever att det är svårt att hantera en traditionell locktång.

Locktång för kort hår

En mini locktång är perfekt att ha med sig i handväskan eller i handbagaget när du ska ut och resa. En locktång som har en mindre storlek än vanligt är också bra för dig med kort hår. Eftersom du kan snurra hårslingan fler varv runt en liten locktång när du har kort hår, jämfört med en locktång i vanlig storlek, kan du skapa mer tydliga lockar i håret.

För ett mer naturligt resultat

När du använder en traditionell locktång där staven har samma diameter hela vägen får du samma storlek på alla dina lockar från lockens början till slut. En konformad locktång, som Remington Locktång Pearl curling CI95, har olika diameter längs med staven. Den har en större diameter vid basen och mindre vid toppen. Med en konformad locktång kan du alltså skapa lockar i varierande storlekar vilket ger ett mer naturligt resultat.

Sladdlös locktång

Med en trådlös locktång kan du locka ditt hår var du än är. En locktång utan sladd har ett uppladdningsbart batteri som du laddar med tillhörande kabel. Det är praktiskt att ha med sig och du behöver inte tänka på att leta efter ett eluttag för att kunna skapa din snygga frisyr.

Välj rätt diameter på din locktång

Locktänger finns en mängd olika tjocklekar. Vilken diameter du bör välja på din locktång beror på vilken typ av lock, samt vilken storlek du vill ha på dina lockar. Ju större diameter du har på din locktång, desto större och lösare lockar får du.

Stora lockar: 38-38mm

Mellanstora lockar: 25-32mm

Små lockar: 10-19mm

 För att skapa stora och glamourösa lockar behöver du använda en stor locktång, som exempelvis Babyliss C338E Locktång. Vill du däremot skapa väldigt små lockar behöver du en smal locktång med en liten diameter. BaByliss Rose Quartz Thight Curls Wand C449E har en diameter på enbart 10mm som hjälper dig att skapa definierade och tighta lockar.

Skapa volym med hårrullar

Vill du skapa stora lockar med mycket volym är hårrullar ett utmärkt val. För att använda denna metod för att locka ditt hår rullar upp ditt hår på de uppvärmda hårrullarna och låter de sitta kvar tills både rullarna och håret har svalnat. Genom att låta håret svalna medan det är upprullat håller dina lockar längre. Hos oss hittar du hårrullar i olika storlekar från varumärken som Remington och Babyliss.

Få snygga vågor i håret

Vill du ha vågigt hår går det bra att använda en vanlig locktång, men du kan även använda locktänger som är speciellt framtagna för att skapa snygga och hållbara vågor i håret. Det är en typ av locktång med tre stavar som ofta kallas vågtång. Med en vågtång, som till exempel Remington Vågtång CI91AW PROluxe 4-in-1 kan du enkelt få till snygga och definierade vågor i håret.

Locka håret utan locktång

Om du inte vill använda en locktång men ändå få lockigt hår finns det alternativ för dig. Denna metod är särskilt bra för dig med tunt hår, men även du som redan har skadat och slitet hår och inte vill använda värmeverktyg för att styla ditt hår. Lenoites HeatlessWaves i mullbärssiden ger dig lockigt hår utan att använda värme och är en mycket mer skonsam metod för att locka håret.

 Hur varm ska en locktång vara?

En locktång bör vara mellan 180-230° för att ge ett bra resultat. Har du tunt hår bör du ställa in din locktång på mellan 180-210°. Har du tjockt hår kan det krävas att din locktång är upp till 230° varm för att den ska ge en bra effekt. Att utsätta hår för värme sliter på håret. Glöm därför inte att använda ett bra värmeskydd som skyddar ditt hår och håller det friskt och glansigt.

Så lockar du ditt hår för bäst resultat

1) Borsta igenom hela ditt hår.

2) Applicera ett passande värmeskydd och andra stylingprodukter som du vill använda.

3) Dela upp ditt hår i olika sektioner.

4) Ställ in locktången på rätt värme.

5) Locka en hårslinga i taget. Vill du ha stora lockar, ta större hårslingor. För mindre lockar, locka en mindre mängd hår i taget.

6) Gå igenom hela håret med locktången. 

7) Låt håret svalna. 

8) Avsluta med en hårspray eller hårmousse för lockigt hår.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
20 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 1
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
värmeverktyg för hår
värmeverktyg för hår 20
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
babyliss
lenoites
philips
remington
babyliss 8
lenoites 1
philips 1
remington 10
Visa alla
Visa färre
Hårtyp 0
Mina val
alla hårtyper
alla hårtyper 12
Visa alla
Visa färre