Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Ögonbrynsfärg 

Ögonbrynsfärg är den perfekta produkten för att få markerade och definierade ögonbryn. Med en ögonbrynsfärg som du använder hemma kan du få snygga bryn utan att behöva gå till en salong. Att färga ögonbrynen får dem att se fylligare och mörkare ut vilket ramar in, och formar ditt ansikte. Det är ett enkelt, lätt och billigt alternativ till permanent makeup. Här på MEDS Apotek kan du köpa ögonbrynsfärg och refill från populära varumärken som Depend, Coloran och Refectocil.

Vilken ögonbrynsfärg passar mig?

Ett vanligt misstag som många gör när de köper en ögonbrynsfärg är att de försöker matcha ögonbrynsfärgen med sin hårfärg. Om du vill hitta den ögonbrynsfärg som passar dig bäst och som ger ett naturligt resultat, ska du istället välja en färg som är ungefär två nyanser ljusare än din hårfärg. Här på MEDS kan du köpa en ögonbrynsfärg som passar dig, oavsett om du är svarthårig, brunett eller blond.

Den bästa ögonbrynsfärgen

För att hitta den ögonbrynsfärg som är bäst för dig behöver du veta vilken färg och nyans du är ute efter. Här på MEDS hittar du ögonbrynsfärger i flera olika nyanser från både Depend och Refectocil som flera gånger har vunnit bäst i test i olika klasser och kategorier.

Några av våra mest sålda ögonbrynsfärger är:

RefectoCil Natural Brown no. 3

Coloran Ögonbrynsfärg Color Brunsvart

Depend Frans- & Ögonbrynsfärg svart

 Ögonbrynsfärg som sitter länge

Att färga sina ögonbryn med en permanent ögonbrynsfärg är idealiskt för dig som varken har tid eller vill sminka sig varje morgon. Många ögonbrynsfärger är dessutom vattenfasta vilket är perfekt för dig som tycker om att sporta eller ska ut och resa. I vårt utbud från varumärket Coloran hittar du kladdfria och vattenfasta ögonbrynsfärger i mängder av nyanser.

Allergivänlig ögonbrynsfärg

Ögonbrynsfärg innehåller en del starka ämnen som kan göra känslig hud irriterad och röd. Har du känslig hud eller allergier kan du använda produkter ur RefectoCils Sensitive serie som är en skonsam och allergivänlig ögonbrynsfärg. De finns i nyanser som passar dig med:

Blont till ljusbrunt hår - RefectoCil Sensitive Medium Brown

Mellanbrunt till mörkbrunt hår - RefectoCil Sensitive Dark Brown

Mörkbrunt till svart hår - RefectoCil Sensitive Black

Så färgar du dina ögonbryn hemma

1) Börja med att rengöra och sedan torka huden runt omkring och under själva ögonbrynet.

2) Trimma dina ögonbryn med en brynsax och noppa dem med en pincett.

3) Ta lite vaselin, antingen på fingret eller på en pensel, och applicera på huden runt omkring ögonbrynet. Detta hindrar färgen från att fastna på huden när du använder ögonbrynsfärgen. Se till att vaselinet inte hamnar på själva ögonbrynet.

4) Forma dina ögonbryn till den form du vill ha dem i med en bryn-borste.

5) Blanda färgen enligt instruktionerna som medföljer i förpackningen.

6) Applicera ögonbrynsfärgen på dina bryn med hjälp av den applikator som du fått med. Börja på ögonbrynets yttersida och arbeta dig sedan inåt.

7) Snygga till kanterna på ögonbrynet genom att ta en pensel eller en tops och ta bort färg som hamnat utanför.

8) Låt färgen verka enligt rekommenderad tid som står i instruktionerna.

9) Använd en bomullsrondell för att ta bort det mesta av färgen från ögonbrynen. Tvätta sedan dina bryn för att få bort färgrester.

Hur får man bort ögonbrynsfärg?

Har du fått ögonbrynsfärg på huden kan du använda RefectoCil Tint Remover som enkelt och snabbt tar bort färgfläckar från din hud. De har även ytterligare en variant som heter RefectoCil Tint Remover Sensitive och är anpassad för dig med känslig hud. För att undvika att ögonbrynsfärg fastnar på huden över huvudtaget bör du lägga lite vaselin runt dina bryn innan du ska färga dem.

Hur ofta kan man färga ögonbrynen?

Hur ofta du ska färga dina ögonbryn beror på vilket resultat du önskar. Ögonbrynsfärg sköljs ur gradvis efter varje gång du tvättar ansiktet. Resultatet av en färgning håller vanligtvis mellan fyra till sex veckor. Om du vill ha en mer intensiv färg kan du färga dina ögonbryn varannan vecka för att behålla den effekten. För att bibehålla ett mer naturligt resultat ska du färga dina ögonbryn ungefär en gång i månaden.

Frans- och ögonbrynsfärg

Många ögonbrynsfärger är även anpassade för att kunna användas på dina ögonfransar. Med en frans- och ögonbrynsfärg får du inte bara fylliga ögonbryn, du får även mörka och markerade fransar. När det kommer till vilken färg man ska välja till sina ögonfransar vill de allra flesta ha en så mörk färg som möjligt för att efterlikna det resultatet man får av mascara.

Använda ögonbrynsfärg under graviditeten

När du är gravid ska du inte utsätta dig och din kropp för kemikalier i onödan. Ögonbrynsfärg har inte visat sig ha några negativa effekter på fostret men du kan utveckla kontaktallergi mot ämnen som vanligtvis används i färgningsprodukter. Om du är osäker på om du kan använda en produkt när du är gravid eller inte, bör du alltid rådfråga en läkare.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
29 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 1
Vegan 9
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
ögonbryn
ögonbryn 29
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
coloran
depend
refectocil
coloran 4
depend 12
refectocil 13
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 9
Visa alla
Visa färre