Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Hämta ut recept - alltid fri frakt 💌
Filter
30 artiklar
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Sortera
30 artiklar
Filter
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Mest sålda
Sortera efter: Nyheter
Sortera efter: Namn, stigande
Sortera efter: Namn, fallande
Sortera efter: Pris, stigande
Sortera efter: Pris, fallande
Generella filter
Varumärke
Kategorier
Beredningsform
Egenskaper

Akut diarré – medicin som stoppar

Det finns flera läkemedel som kan stoppa diarré och som ger snabb lindring. Alla innehåller substansen loperamid, exempelvis: DimorLoperamid och Imodium.

Loperamid har en lugnande inverkan på matsmältningssystemet och gör att tarmen återgår till sin normala rytm vilket i sin tur leder till att diarrén upphör. Detta är perfekt för snabb lindring, vid akut diarré, på exempelvis en utomlandssemester.

Viktigt! Fyll på med vätska

Om du har diarré är det viktigt att du dricker ordentligt, eftersom kroppen förlorar väldigt mycket vätska vid diarré. Blanda gärna vätskeersättning i vattnet, det gör så att kroppen lättare kan ta upp vattnet.

Börja äta igen så snart du har aptit, och ät det som du är sugen på. Till en början kan det vara bra att vara lite försiktig med kaffe och mat med mycket fibrer i.

Långvarig diarré – medicin och behandling

Om du har långvarig diarré är det viktigt att hitta orsaken till diarrén och få bukt med orsaken. Långvarig diarré kan exempelvis bero på biverkningar av läkemedel, stress, födoämnesallergi, IBS eller annan sjukdom. Sök därför vård vid långvarig diarré.

Medicin och läkemedel som lindrar diarré vid IBS

Om du lider av IBS, med växlande diarré med förstoppning kan du testa att använda produkter med det verksamma ämnet sterkuliagummi, då dessa fibrer både hjälper till att sätta igång tarmrörelserna samtidigt som det tar upp överskottsvätska i tarmen. Som exempelvis Inolaxol som är ett receptfritt läkemedel med sterkuliagummi och används vid behandling av förstoppning och diarré i samband med IBS.