Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Dimor 2 mg 16 styck Filmdragerad tablett

Dimor, filmdragerad tablett 2 mg 16 st

Finns i lager
24 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Behandla diarré med Dimor.

Dimor är ett receptfritt läkemedel som används för att behandla symtomen vid diarré. Tabletterna gör att du lättare kan hålla kvar avföringen, motverkar vätskeförlust och normaliserar tarmens rörelser.

Diarré och akut diarré uppstår på grund av en obalans i tarmen och gör att den rör sig snabbare än den brukar. Det bidrar till att den inte hinner suga upp salter och vatten från avföringen vilket gör att den blir lös. Dimor lindrar och behandlar dessa besvär tack vare det verksamma ämnet loperamid som suger upp vätska från tarmen och får den att röra sig långsammare.  

Så här fungerar det verksamma ämnet loperamid

Loperamid behandlar symtomen vid diarré genom att minska tarmens rörelser, vilket gör att det tar längre tid för innehållet att passera. På så sätt hinner salter och vätska sugas upp från födan och avföringen blir mer fast. Du får då ett mindre behov av att tömma tarmen och har även därför lägre risk att drabbas av uttorkning i samband med diarré. 

EAN
7319903997090
Förpackningsstorlek
16 styck
Dosering & Användning

Dosering vid tillfällig diarré:

  • En vanlig dos för vuxna är att ta 2 tabletter med ett glas vatten.
  • Om diarrén inte har upphört inom 2-3 timmar är det okej att ta ytterligare 1 tablett efter varje lös avföring.
  • Var noga med att inte överskrida 8 tabletter per dygn och inte ta Dimor i mer än 2 dagar i sträck!

Var noga med att inte ta mer än 2 tabletter när du börjar behandlingen då effekten av detta receptfria läkemedel kan dröja några timmar och kan då resultera i en mer kraftfull reaktion. 

Ge inte Dimor till barn under 12 år utan läkares ordination. 

Innehåll

Verksamt ämne: Loperamidhydroklorid 2 mg.

Övriga innehållsämnen: Majsstärkelse, laktosmonohydrat 42,8 mg, mikro­kristallin cellu­losa, kopovidon, kolloidal vatten­fri kisel­dioxid, magnesium­stearat, hypro­mellos, makro­gol 6 000 och silikon­emulsion.