Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Parfym

Köp parfym online på MEDS Apotek! Hos oss hittar du underbara parfymer för både dam och herr till riktigt bra priser. I vårt sortiment finns populära varumärken som L’Occitane, Philosophy, X By Margaux och Sol de Janeiro. Läs mer om varje produkt för att hitta den perfekta doften för dig!

Friskt, blommigt och fräscht? Eller moget, dovt och mörkt? En doft kan säga mycket om dig som person! Självklart ska du ha en parfym som passar just dig och din stil. Hos oss på MEDS hittar du ett stort utbud av parfymer för både dam och herr. 

Att köpa parfym online

Att köpa parfym online kan vara knepigt eftersom det inte går att testa direkt. Därför har vi satt ihop en guide för att du ska få hjälp att välja parfym:

Vilken parfym passar mig?

En doft kan verkligen sätta pricken över i:et i din stil och framhäva det som gör dig till dig!

Exakt vilken parfym som passar dig beror både på tillfälle och på vad du gillar. Det är också olika från dag till dag vilken parfym du vill bära. Därför är det bra att ha flera olika parfymer i badrumsskåpet att kunna välja mellan. Den ena dagen känner du kanske för en friskare och fräschare parfym – en annan dag kanske du vill ha något moget och diskret. Olika parfymer passar helt enkelt för olika tillfällen.

Parfym för kvinnor

Parfymer för kvinnor finns i en mängd olika dofter. Allt ifrån friska och fruktiga till mer mogna och dova toner. Olika stilar och olika naturliga dofter ger också olika reaktioner på samma parfym.

Vi alla är olika och en parfym kan passa perfekt på dig men inte din vän. 

Tänk på att olika typer av parfymer bör användas olika mycket. Tunga och mogna dofter kan lätt bli för mycket och bör användas varsamt. Lättare dofter som citrus och gräs riskerar att försvinna och helt tappas bort om du använder för lite.

Parfym för män

Herrparfym kan precis som damparfym framhäva vissa karaktärsdrag och visa vem just du är. Variera gärna din parfym från vardag till fest och mellan de olika årstiderna. En dov och mustig doft kan passa bra vid de mörkare årstiderna och för lätt tankarna till de mer maskulina dragen.

Är du mer av den sportiga typen kan en lättare parfym med fräscha toner av citrus passa bättre. Ha gärna flera parfymer att växla mellan. För dig som har skägg kan en skäggolja bidra till doft såväl som ett glansigt och friskt skägg.

Navigera dig med doftfamiljerna

För att underlätta valet av parfym kan du utgå från det vi kallar för doftfamiljer. Se det som olika kategorier för att du ska hitta en parfym som passar just dig! Komplettera gärna med flera parfymer för att kunna följa årstid, humör, tycke och smak!

Friskt

Här finns dofter som citrus, bergamott och gräs. Friska parfymer är ofta ganska lätta i doften och uppskattas av många till vardags.

Kryddigt

Om du gillar lite kraftigare dofter så kan du kika på mer kryddiga parfym! Bland de kryddiga dofterna finns toner av choklad och vanilj, sandelträ och patchouli. Perfekt för ett restaurangbesök eller andra kvällsaktiviteter!

Blommigt

Vill du känna dig lite extra fin på jobbet eller bara lyxa till vardagen? En blommig doftbild med hintar av ros, nejlika och viol ger ett trevligt men diskret intryck. För romantikern rekommenderar vi också blommiga och lätta dofter.

Au de parfum eller au de toilette?

Ja, vad är egentligen skillnaden mellan parfym och au de toilette? Kort förklarat så är det skillnader i parfymens doftkoncentration. EdP, alltså au de parfum har en koncentration på upp till 40%. En au de toilette (edT) är aningen lättare och har ofta en doftkoncentration på mellan 5 och 14%.

Detta innebär att en parfym ofta räcker längre och att du inte behöver använda lika mycket. EdP sitter också kvar längre på kroppen och mognar under dagen. En au de toilette ger en lättare doft och är ofta med diskret. EdT håller inte lika länge och försvinner snabbare från kroppen. Detta uppskattas av många på sommaren eller till vardags för att ge en lite fräschare känsla.

Tänk på att ph-värdet i din hud påverkar hur doften utvecklas och mognar på dig. Detta gäller såklart för både kvinnor och män. Testa gärna parfymen på huden och jämför efter en stund. Kroppsvärmen påverkar doftmolekylerna och en bra parfym blandar sig väl ihop med din naturliga doft.

Hur länge håller parfym?

En parfym håller i många, många år tack vare sitt innehåll av alkohol som motverkar bakterier. Med andra ord behöver du sällan oroa dig för att dina dofter ska ha blivit gamla. Däremot kan doftens styrka avta med tiden. Förvara dina parfymer svalt och mörkt så håller de sin kvalitet så länge som möjligt.

Visa mer
Filtrera 0
Sortera
16 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 4
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
parfym
professionell hudvård
parfym 16
professionell hudvård 5
Visa alla
Visa färre
Varumärken 0
Mina val
elizabeth arden
emma s.
l’occitane
nuxe
sol de janeiro
elizabeth arden 2
emma s. 2
l’occitane 5
nuxe 2
sol de janeiro 5
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
vegan
vegan 4
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
alla hudtyper 12
Visa alla
Visa färre