Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Antikroppstest Covid-19 – testa dig själv hemma

Med hjälp av ett antikroppstest kan du se om du har bildat antikroppar mot covid-19. Idag finns det flera sätt att testa sig för antikroppar, bland annat med snabbtest som du enkelt kan ta hemma. Det är viktigt att antikroppstestet är granskat och CE-märkt.

Både PRIMACOVID Covid-19 antikroppstest och Dynamic Code Självprovtagningskit för Covid-19 Antikroppar är CE-märkta hemtest som har granskats och godkänts, och som nu säljs här på MEDS Apotek. Båda proven tar du genom ett litet stick i fingret. 

När kan man ta antikroppstest?

Om du har haft symtom på Covid-19 rekommenderas du att vänta i  minst 2-4 veckor efter tillfrisknande innan du gör testet. Detta för att få ett säkrare resultat. 

Men även du som inte haft symtom kan ta testet.

Vem ska inte testa sig?

Testet rekommenderas inte till dig som:

  • tar blodförtunnande läkemedel (antikoagulantia)
  • lider av hemofili.

Hur säkra är dessa "hem-antikroppstest"? 

PRIMACOVID Covid-19 Antikroppstest har enligt undersökningar en sensitivitet på:

  • 98,92 % (95 % KI: 94,2–99,8 %) för IgG
  • 92,98 % (95 % KI: 83,3–97,2 %) för IgM
    Detta jämfört med referensmetoden (ELISA).

Den sammantagna specificiteten för IgG och IgM är 98,3 % (95 % KI: 95,2–99,4%).

Dynamic Code Självprovtagningskit för Covid-19 Antikroppar har en sensitivitet på 94,4 % och specificitet på 99,6 %.
 

Så testar du dig enkelt hemma

Båda dessa prov tar du genom ett litet stick i fingret. Du får med dig allt du behöver i förpackningen. Följ bara instruktionerna noggrant. 

Det som skiljer dessa test åt är att med antikroppstestet från PrimaCovid kan du få svar hemma direkt. Du läser av provet efter bara tio minuter. Med Dynamic Codes antikroppstest så skickar du iställer in provet till ett labb. Detta är väldigt enkelt, och det ligger ett förfrankerat brev i ditt paket. Så du behöver inte tänka på något. Bara ta antikroppstestet enligt instruktioner och lägg ner det i kuvertet som medföljer. Svar får du efter två vardagar. 

Oavsett om du har antikroppar eller inte – följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Eftersom man inte vet hur starkt skydd mot Covid-19 man har om man har antikroppar, eller hur länge antikropparna finns kvar, är det viktigt att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  

Här kan du köpa munskydd och handsprit!

P.S. Om du istället vill testa dig för pågående covid

Om du har symtom - och vill veta om dina symtom beror på covid-19 ska du istället ta ett antigentest eller PCR-test. Med dessa test kan du ta reda på om du har en pågående covid-19-infektion. 

Se alla våra test för covid-19 här.

2021-04-16 12:42:28