Havrevälling från Semper. För barn från 6 månader. Semper Havrevälling har en rund och god smak. Vällingen är osockrad, full med viktigare proteiner och nyttigt fett från grädde, raps- och solrosolja. Dessutom är den extra berikad med järn kalcium, jod och D-vitamin.
Högt innehåll av omättat fett
Osockrad
Berikad med järn, kalcium, jod och vitamin D
Av mjölk och havre från svenska gårdar
En förpackning ger 5 liter välling.
Ingredienser: MJÖLK (<0,1% fett), mjöl (siktat HAVRE 32%, majs), avsaltat VASSLEpulver (från MJÖLK), GRÄDDE, rapsolja, solrosolja, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyra, B12, pantotensyra).
Dosering: 1 dl vatten + 2 msk pulver ger 110 ml färdig välling 2 dl vatten + 4 msk pulver ger 220 ml färdig välling
I mikro: 1. Blanda vällingpulver och kallt vatten i flaskan. 2. Skaka tills pulvret löst sig. 3. Värm flaskan utan lock och napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter så att vällingen är lagom varm.
I kastrull: Vispa ihop pulvret och kallt vatten och värm till lagom temperatur. Smaklig måltid!
Förvara torrt, mörkt och i normal rumstemperatur. Se till att den öppnade förpackningen hålls stängd, eller förvara i en burk med lock. En öppnad förpackning bör förbrukas inom två månader.
En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
Välling som blandats på kallt vatten kan förvaras i rumstemperatur i max 1 timme och i kylskåp i max 6 timmar.
Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
När vällingen är slut ska förpackningen sorteras som plastförpackning.