Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
RFSU Ägglossningstest 14 st
20%

RFSU Ägglossningstest 14 st

Finns i lager
119 kr
95,20 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Det här är en CE-medicintekniskt produkt.
Beskrivning

RFSU Ägglossningstest är enkelt att genomföra och du får ett tydligt besked på några minuter. Ägglossningstestet kan mäta mycket låga hormonhalter och har därför hög tillförlitlighet. Ägglossningstestet är av samma typ som barnmorskor och gynekologer använder och är utvecklat i samarbete med RFSU-kliniken.

Varumärke
EAN
7310572100125
Förpackningsstorlek
14 st
Dosering & Användning Så här gör du testet Du bör utföra testet vid ungefär samma tid alla dagar. Använd inte den första morgonurinen då LH-halten inte påvisas i urinen förrän senare under dagen. Lämpligast tid är från kl. 10. 00 och 20. 00 då LH-utsöndringen är som störst i kroppen. Det är viktigt att du inte kissat på minst 4 timmar innan du utför testet för att undvika utspädning av LH-hormonet i urinen. Undvik även att dricka stora mängder vätska 2 timmar innan du testar. 1. Samla urin i en ren och torr behållare. Ett par centimeter från botten räcker. 2. Låt den förseglade förpackningen med teststickan och urinprov nå rumstemperatur (18-30°C, tar endast ett par minuter). 3. Ha en klocka i beredskap. 4. Öppna förpackningen längs markeringen och använd teststickan så snart som möjligt. 5. Håll i den färgade delen av stickan. Doppa den andra delen med nedåtriktade pilar i urinen. Doppa inte djupare än till max-linjen. Ta upp stickan efter 5 sekunder och lägg den plant på en ren och torr yta. 6. Vänta i 10 minuter och låt stickan ligga helt stilla. Ett eller två färgband visas mot ljus bakgrund i fältet bredvid den färgade delen. Läs inte av några resultat efter 30 minuter. Så här läser du av resultatet Positivt resultat – LH-stegring Om två färgade linjer framträder och testlinjen är lika stark eller starkare än kontrollinjen har LH-stegring påvisats. Du är som mest fruktsam de närmaste 2 dagarna. Om du har samlag under de närmaste 48 timmarna ökar dina möjligheter att bli gravid. Du kan spara överblivna tester om du behöver testa igen. Negativt resultat – ingen LH-stegring Om endast en färgad linje framträder i kontrollområdet eller om testlinjen framträder men är ljusare än kontrollinjen så finns ingen påvisad LH-stegring i urinen. Fortsätt testa kommande dagar. Om du inte kunde spåra någon LH-stegring i denna cykel kan det bero på följande;– Du kanske inte hade någon LH-topp i denna cykel. Det är normalt att ägglossningen hoppar över någon gång. – Du kan ha testat för tidigt eller för sent i cykeln. – Mängden LH i urinen kan ha varit för låg. Ogiltigt resultat Om ingen linje visas, gör ett nytt test och följ noga användaranvisningen. Det kan bero på att du inte har utfört testet på rätt sätt. Om problemet kvarstår kontakta RFSU.
Kampanj slutar 2023-02-19 11:59
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 95,20 kr