Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
RFSU Graviditetstest Teststickor 2 st
25%

RFSU Graviditetstest Teststickor 2 st

Kampanj slutar 2024-08-04
Finns i lager
45 kr
33,75 kr
 • Pålitligt test för tidig graviditetsindikation
 • Enkelt och snabbt för hemmabruk
 • Trygghet och precision vid behov
Hämta ut dina recept här!
Det här är en CE-medicintekniskt produkt.
Beskrivning

RFSU Graviditetstest är utvecklat i samarbete med RFSU-kliniken. RFSU Graviditetstest är enkelt att använda och du får ett tydligt besked på några minuter. RFSU graviditetstest kan mäta mycket låga hormonhalter och har därför hög tillförlitlighet.

När kan jag ta RFSU Graviditetstest?

Du kan göra testet från och med den dag du skulle haft din menstruation, säkrast är att mäta morgonurin. RFSU graviditetstest är av samma typ som barnmorskor och gynekologer använder.

Produktfakta
Dosering & Användning

Graviditetstest - såhär gör du:

Du kan testa när som helst under dygnet från och med den dag som du förväntar din menstruation, men säkrast är att mäta morgonurinen, dåhCG-koncentrationen är som högst.

 1. Samla urin i en ren och torr behållare. Ett par centimeter från botten räcker.
 2. Låt den förseglade förpackningen med teststickan och urinprov nårumstemperatur (18-30 grader, tar endast ett par minuter).
 3. Ha en klocka i beredskap.
 4. Öppna förpackningen längs markeringen och använd teststickan snarast möjligt.
 5. Håll i den färgade delen av stickan. Doppa den andra delen med nedåtriktade pilar i urinen. Doppa inte djupare än till max-linjen. Ta upp stickan efter 5 sekunder och lägg den plant påen ren och torr yta.
 6. Vänta i 5 minuter och låt stickan ligga helt still. Ett eller tvåfärgband visas mot ljus bakgrund i fältet bredvid den färgade delen.
 7. Läs inte av några resultat efter 30 minuter.

Överskrid inte markerad max-linje

Såhär läser du av resultatet

 • Positivt resultat –du är gravid

  Om tvåfärgade linjer visas såär du gravid. Även om den ena linjen är svag betyder det att du är gravid. Om du är osäker är det bra att testa pånytt efter 2 dagar, helst med den första morgonurinen. Om du är gravid, kontakta läkare, barnmorska eller gynekolog för rådgivning.
   
 • Negativt resultat –du är inte gravid

  Om endast en färgad linje visas såär du inte gravid. Om du ändåinte får din menstruation, gör ett nytt test efter 2 dagar, helst med den första morgonurinen. Får du samma resultat och inte fått din menstruation kontakta läkare, barnmorska eller gynekolog.
   
 • Ogiltigt resultat

  Om ingen linje visas, gör ett nytt test och följ noga användaranvisningen. Det kan bero påatt du inte har utfört testet pårätt sätt. Om problemet kvarstår kontakta RFSU.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 36 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?