Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
RFSU Graviditetstest 8 st

RFSU Graviditetstest 8 st

Finns i lager
79 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Det här är en CE-medicintekniskt produkt.
Beskrivning

Med ett graviditetstest från RFSU får du ett tydligt besked inom några minuter. Testet är enkelt att använda och kan mäta mycket låga hormonhalter vilket ger en hög tillförlitlighet. RFSU Graviditetstest är ett test utvecklad i samråd med RFSU-kliniken.

När kan du använda RFSU Graviditetstest?

Du kan använda detta graviditetstest från och med den dag du skulle ha haft din menstruation, och det är säkrast att mäta morgonurinen.

Detta graviditetstest är av samma typ som barnmorskor och gynekologer använder.

Varumärke
EAN
7310572100194
Förpackningsstorlek
8 st
Dosering & Användning

Göra ett test med RFSU Graviditetstest:

Du kan använda detta graviditetstest från och med den dag du skulle ha haft din menstruation, men för säkrast resultat är det bäst att mäta morgonurinen (dåär hCG-koncentrationen som högst).

 1. Börja med att samla ditt urin i en ren och torr behållare, endast ett bar centimeter från botten räcker.
 2. Låt den förseglade förpackningen med teststickan och urinprov nårumstemperatur (18-30 grader, tar endast några minuter). 
 3. Ha en klocka tillhands.
 4. Öppna den förseglade förpackningen längs markeringen och använd teststickan pådirekten.
 5. Håll i sticken vid den färgade delen och doppa den andra delen med de nedåtriktade pilarna i urinen. Doppa inte djupare än till max-linjen! Vänta i 5 sekunder och ta sedan upp stickan och lägg den påen plan yta som är ren och torr.
 6. Vänta i 5 minuter och rör inte stickan under tiden, låt den ligga helt still. Läs inte av något resultat efter 30 minuter.
 7. Ett eller tvåfärgband visas mot den ljusa bakgrunden i fältet bredvid den färgade delen.  

Såhär vet du om du är gravid eller inte:

Ett positivt resultat –du är gravid.

 • Om tvåfärgade linjer visar sig innebär det att du är gravid. Även om den ena linjen är svag i nyansen såbetyder det att du är gravid. Om du ändåär osäker kan du göra om testet efter 2 dagar, med fördel med första morgonurinen.
 • Om du är gravid är det viktigt att du kontaktar en läkare, barnmorska eller gynekolog för rådgivning.

Ett negativt resultat - du är inte gravid.

 • Om endast en färgad linje visas såinnebär det att du inte är gravid. - Om din menstruation trots ett negativt resultat är försenad kan du göra ett nytt test efter 2 dagar, med fördel med morgonurinen.
 • Är resultat detsamma efter 2 dagar och du ännu inte fått din menstruation ska du kontakta en läkare, barnmorska eller gynekolog.

Ogiltigt resultat

 • Ibland visas inga linjer. Gör dåett nytt test och dubbelkolla anvisningarna för att säkerställa att du genomfört testet påkorrekt sätt. I många fall när ett ogiltigt resultat syns beror det påatt man inte utfört testet pårätt sätt.

Om du får samma ogiltiga resultat igen efter ett andra test ska du kontakta RFSU.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 79 kr