Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
  • Mabs Travel Cotton Knee Black M
  • Mabs Travel Cotton Knee Black M
  • Mabs Travel Cotton Knee Black M
  • Mabs Travel Cotton Knee Black M

Mabs Travel Cotton Knee Black M

Finns i lager
149 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning
Mabs Travel är en tunn och behaglig kompressionstumpa särskilt framtagen för resor. Kan även rekommenderas till dem som tycker att det är svårt att få på sig kompressionsstrumpor på egen hand tack vare sitt tunnare material och med hög andel bomull som passar för både kvinnor och män. Strumpan har en behaglig mudd upptill som gör den bekväm över vaden. Stillasittande under låg tid ökar risken för svullna ben och blodpropp. Det gäller alltså inte bara vid långflygning utan också vid längre bil- och tågresor. Vid längre än fyra timmars flygresa ökar riskerna för blodpropp. Detta kan motverkas genom att använda mabs Travel.

Mabs Travel är av kompressionsklass 1 (15-21 mmHg) och har en graderad kompression som är högst vid ankeln och avtar sedan upp mot knät. Kompressionsstrumpan ökar blodflödet i benen så att du kan känna dig pigg i benen hela dagen oavsett om du står, går eller sitter mycket. Finns i flera färger.

När vi sitter eller står länge på jobbet är det lätt att ben och fötter svullnar upp och känns tunga, spända och ibland avdomnade, särskilt mot slutet av dagen. Även graviditet, övervikt och flygresor kan orsaka svullna fötter och ben, medan det i andra fall kan vara kroniska sjukdomar som ligger bakom. Oavsett orsak är det bra att veta att svullnaden kan motverkas och behandlas med motion och kompression med stödstrumpor. Även om du inte brukar ha problem med svullna ben och fötter är det bra att ha kompressionsstrumpor vid längre flygresor, eftersom långvarigt sittande i luften kan öka risken för blodpropp. Det gäller särskilt om du tillhör en riskgrupp, till exempel om du är gravid, äter p-piller, får hormonbehandling eller är över 60 år.

Kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor som de brukar kallas till vardags, är ett beprövat sätt att förebygga åderbråck och blodpropp. För att motverka och lindra effekterna av ett stillasittande eller stående jobb är det bra att ha på sig kompressionsstrumpor, som hjälper vadmuskelpumpen att pressa tillbaka blodet i venerna till hjärtat, där det får nytt syre innan det pumpas ut i kroppen igen. Medicinska kompressionsstrumpor erbjuder kompressionsterapi med medicinsk kompression klass I som har en vetenskapligt bevisad effekt mot besvären nedan*. Medicinska kompressionsstrumpor bör inte förväxlas med övriga strumpor som har en lägre kompressionsnivå och ingen vetenskapligt evidensbaserad effekt.

För att hitta din strumpstorlek och för att passformen skall bli perfekt finns det tre mått du bör utgå ifrån (i nedan ordning):

1) Omkretsen runt ankeln där den är som smalast. 2) Omkretsen runt vaden där den är som bredast. 3) Din skostorlek

Storleksöversikt:

Storlek S (36-38). Omfång vad: 28-34 cm, omfång ankel: 18-21 cm. Strumpans längd 33 cm
Storlek M (38-40). Omfång vad: 31-37 cm, omfång ankel: 20-23 cm. Strumpans längd 36 cm
Storlek L (40-42). Omfång vad: 34-40 cm, omfång ankel: 22-25 cm. Strumoans längd 39,5 cm
Storlek XL (42-44). Omfång vad: 37-43 cm, omfång ankel: 24-27 cm. Strumpans längd 43,5 cm
Storlek XXL (44-47). Omfång vad: 40-46 cm, omfång ankel: 26-29 cm. Strumpans längd 47 cm

Produktfakta
Varumärke
EAN
7350087737812
Förpackningsstorlek
2 st
Dosering & Användning

1. Se till att strumpan är rättvänd och stoppa in handen ända ner till hälen.
2. Vänd din strumpa ut och in till hälen.
3. Töj ut skaftet och sätt strumpan på foten. Se till att hälen kommer på rätt plats och inte är vriden.
4. Vänd tillbaka skaftet och dra det uppåt längs vaden. StayUp och Strumpbyxa förs hela vägen upp.

OBS! Dubbelvik aldrig stumpkanten.

Tvättråd
För att få maximal hållbarhet på strumpan skall den tvättas i maskin efter varje användning. Det återger strumpan dess elasticitet och därmed ett bra tryck. Maskintvätten gör att tex hudavlagringar försvinner bättre än om du bara handtvättar.

Nylon: Strumpan kan maskintvättas i 40 grader.
Bomull/Travel: Strumpan kan maskintvättas i 60 grader, centrifugera och torktumlas om önskas.
Dryarn: Strumpan kan maskintvättas i 40 grader, centrifugera och torktumlas om önskas.
Wool: Strumpan kan maskintvättas i 30 grader.
Blek eller stryk ej.

Innehåll
56%Cotton 26%Polyethylene (Dryarn®) 10%Polyamide 8%Elastane.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 149 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?