Här samlar vi recept som vi själva har bakat och som vi tycker är riktigt smarriga. Du hittar allt från sockerfria, glutenfria och laktosfria recept så att så många som möjligt kan njuta av dem.
Dessa frallor är gjorda på glutenfritt havremjöl och går lätt att slänga ihop på morgonkvisten. Nästan lite scones-känsla!
Ingredienser:
2 ägg
5 dl glutenfritt havremjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk fiberhusk
2.5 dl filmjölk (Välj laktosfri om du vill)
Pensla med yoghurt och toppa med havregryn
En näve gojibär/tranbär
Hur gör du?
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Vispa äggen luftiga
3. Rör ner yoghurten tillsammans med äggen.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda med äggen och yoghurten. Rör gärna i lite torkade tranbär eller gojibär. Låt svälla i minst 10 minuter.
5. Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (ha gärna lite blöta händer). Pensla med yoghurt och strö lite havregryn ovanpå.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
En riktigt god browniekaka/kladdkaka. Om du gillar choklad så kommer du älska denna! Går att göra både med och utan ganache, men vi tycker den blir extra god med ganachen på.
Ingredienser
Kladdkaka
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl riven kokos
10 färska dadlar
5 msk kakao
1/2 dl smält kokosolja
3 ägg
1 nypa havssalt
Ganache (om man vill, men det blir extra gott!)
René voltaire kokoschoklad 100 gram
0.75 dl laktosfri grädde
En liten klick smör ca 10 g (laktosfritt eller det man föredrar)
Hur gör du?
Smörj en form med kokosolja. Därefter så mixar du dadlarna med kokosen (är det svårt att mixa kan man mosa med gaffel). Blanda sedan i resten av de torra ingredienserna och mixa igen. Ha slutligen i kokosoljan och äggen och mixa en sista gång.
Häll därefter över smeten i formen och in i ugnen (sätt ugnen på 175 grader) i cirka 10-12 minuter (godast om det är lite kladdigt!). Bättre att du tar den lite för tidigt än lite för sent. Låt svalna i kylen och servera med grädde, färska bär eller dekorera med torkad blåklint (som vi gjort på bilden).
Vill du ha ganachen på? Då gör du så här!
Hacka chokladen i små bitar. Värm sedan grädden i en kastrull tills det precis börjar koka.
Ta av kastrullen från plattan och rör i chokladen tills det smälter. Rör sist i det smälta smöret.
Sätt in den färdiga ganachen i kylen tills den
svalnar och tjocknar.
Ingredienser
3-5 Linskakor eller riskakor
1/2 dl Fibersirap honung Nicks
1 dl Jordnötssmör
1 skopa proteinpulver vanilj
Så mycket choklad du vill ha över
Hur gör du?
Bryt sönder linskakorna i mindre bitar. Tillsätt fibersirap, jordnötssmör och proteinpulver. Forma till en kakbotten. Smält choklad och häll över. Ställ sedan in i frysen eller kylen beroende på hur krispig du vill ha den. Sedan är det bara att ta ut kakan och skära upp i mindre bitar.