Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Fiberhusk 300 g

Fiberhusk 300 g

Slut i lager
119 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett särskilt livsmedel
Beskrivning

Fiber HUSK Glutenfritt Psylliumfröskal för bakning av saftigt, glutenfritt bröd. Degen blir lättarbetad och kavlingsbar. Brödet blir saftigare och smular mindre. Fiber HUSK Glutenfritt Psylliumfröskal används för bättre bakresultat och för godare glutenfritt bröd.

Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning. Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85 %) har fiberHusk förmågan att suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen. Degen får en mer normal konsistens vilket gör den mer lättarbetad. Den kladdar mindre och blir, framför allt, kavlingsbar. FiberHusk är helt smak- och luktfri. Det syns inte heller i det färdigbakade brödet. På så vis fungerar fiberHusk även utmärkt till bakpulverdegar, mjuka kakor, småkakor och kex.

Fiber HUSK Glutenfritt Psylliumfröskal är, på grund av sitt rika fiberinnehåll, också ett mycket bra fibertillskott. Det kan med fördel även användas som fibertillskott vid bakning av vanligt, ej glutenfritt, bröd. Vid bakning av t.ex grovt bröd ger fiberHusk ett saftigare och mindre smuligt bröd. Detta tack vare sin förmåga att suga upp vätska och binda samman brödet. FiberHusk kan även ersätta ägg i t.ex. sockerkaka och pannkakor.

Produktfakta
Varumärke
EAN
7320880010016
Förpackningsstorlek
300 gram kostfiber
Dosering & Användning
Tillsätt 1-2 msk FiberHUSK® till en sats bröd för att få en smidig deg med bättre bakegenskaper. FiberHUSK® kan användas till alla mat- och brödrecept och olika typer av brödmixer. Den är helt neutral i smaken.
Innehåll

Näringsinnehåll per 100 g:
Energi 769 kJ / 191 kcal
Fett 1,1 g
- varav mättat fett 0,2 g
Kolhydrater 1,2 g
- varav sockerarter 0,2 g
Fiber 85 g
Protein 1,7 g
Salt 0,21 g

Ingredienser: Malda psylliumfröskal. Kan innehålla spår av SESAM- och SENAPSFRÖN.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 119 kr
Produktrekommendationer
Något för dig?