Vad vill du göra?

En fullmakt innebär att du har fått ett godkännande att se, beställa och hämta ut receptbelagda läkemedel och varor åt en annan person, eller att du kan godkänna att någon annan kan se, beställa och hämta ut receptbelagda läkemedel och varor åt dig.

Det är enkelt att se vilka produkter på recept som du kan beställa åt de du har fullmakt för, logga in smidigt på www.meds.se via BankID eller din e-legitimation. Här kan du även ge fullmakt till någon annan när du är inloggad.

Har du godkänt en fullmakt så har denna person rätt att på alla apotek:

  • beställa och hämta ut dina receptförskrivna läkemedel eller varor.
  • hämta en översikt över alla dina elektroniskt sparade recept i receptregistret.
  • lämna samtycke till registrering i Högkostnadsdatabasen åt dig.
  • lämna samtycke till att eHälsomyndigheten sparar dina recept elektroniskt.

Har du skyddad identitet kan du inte vara fullmaktstagare eller ge fullmakt till någon annan. Fullmakten sparas elektroniskt hos eHälsomyndigheten och är tillgänglig på alla apotek i Sverige.

Läs mer på eHälsomydighetens sida om fullmakter här.

Så ger du fullmakt till någon annan 

Det är enkelt att ge fullmakt till någon annan eller ta bort en befintlig fullmakt genom att logga in på Mina recept med din e-legitimation. När du är inloggad klickar du på fliken Ge fullmakt och följer sedan instruktionerna.


Barn och fullmakt

Har du egna barn under 18 år behöver du som vårdnadshavare ingen fullmakt för att kunna se, beställa eller hämta ut receptbelagda läkemedel eller varor. Dessa recept ser du enkelt när du loggat in på www.meds.se med din e-legitimation eller BankID.

För att lägga till ett barn under Mina recept behöver du logga in här, klicka på Lägg till barn och sedan följa instruktioner. Har du redan lagt till barn en gång så visas dessa i listan under Mina recept.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto

10%

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev - få rabattkod på 10 %!

Fantastiska erbjudanden varje vecka!

Vänta...

Tack!

För att du vill ta del av vårt nyhetsbrev!