Fri Frakt Supersnabba leveranser

För att kunna se, beställa och hämta läkemedel och varor på recept åt någon annan måste du ha en fullmakt för den personen. Om du vill att någon annan ska kunna se, beställa och hämta läkemedel och varor på recept åt dig, behöver du ge fullmakt åt den personen. När du loggat in med din e-legitimation på www.meds.se så kan du enkelt se och handla läkemedel och varor på recept för de du har fullmakt för. Du kan också ge fullmakt till någon annan när du är inloggad.

Fullmaktstagaren får då rätt att på alla apotek:

  • beställa och hämta ut dina receptförskrivna läkemedel eller varor.
  • hämta en översikt över alla dina elektroniskt sparade recept i receptregistret.
  • lämna samtycke till registrering i Högkostnadsdatabasen åt dig.
  • lämna samtycke till att eHälsomyndigheten sparar dina recept elektroniskt.

Har du skyddad identitet kan du inte vara fullmaktstagare eller ge fullmakt till någon annan. Fullmakten sparas elektroniskt hos eHälsomyndigheten och är tillgänglig på alla apotek i Sverige.

Läs mer på eHälsomydighetens sida om fullmakter här.

Så ger du fullmakt till någon annan 

För att ge fullmakt till någon annan eller för att ta bort befintlig fullmakt behöver du vara inloggad med din e-legitimation. När du loggat in på Mina Recept klickar du på fliken Ge fullmakt och följer instruktionerna.


Barn och fullmakt

Som vårdnadshavare behöver du ingen fullmakt för att se, beställa eller hämta läkemedel och varor på recept för ditt eget barn under 18 år. När du loggat in med din e-legitimation på meds.se kan du enkelt se och handla läkemedel och varor på recept för dina barn.

Klicka här för att logga in och klicka sedan på Lägg till barn och följ sedan instruktionerna. Har du redan lagt till barn en gång så visas dessa i listan under Mina recept.


Mina recept Sortiment Kampanjer Varumärken Mitt konto