Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
  • Alvedon filmdragerad tablett 500 mg 20 st
  • Alvedon filmdragerad tablett 500 mg 20 st

Alvedon filmdragerad tablett 500 mg 20 st

Finns i lager
35 kr
  • Snabb lindring vid smärta och feber
  • Lätt att svälja och kan vid behov delas
  • Effekten varar i upp till 5 timmar
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Alvedon filmdragerade tablett 500g är ett populärt smärtstillande och febernedsättande läkemedel som används för att lindra milda till måttliga smärtor som huvudvärk, tandvärk och muskelvärk. Tabletterna är filmdragerade och ska sväljas hela med vatten och kan tas med eller utan mat.

Den aktiva ingrediensen i Alvedon är paracetamol, vilken effektivt lindrar smärta och sänker feber. Effekten av Alvedon börjar vanligtvis verka inom 30 minuter och kan lindra besvär i upp till 5 timmar. Alvedons febernedsättande effekt gör den också användbar för att reducera feber vid förkylning eller influensa.

Alvedon filmdragerade tablett 500g är inte lämpligt för barn under 3 år eller personer som väger mindre än 15 kg. Läs noggrant igenom bipacksedeln innan användning.

Alvedon är ett säkert och väletablerat alternativ för smärtlindring och febernedsättning, men det är viktigt att följa doseringsanvisningarna noggrant och vara medveten om eventuella biverkningar. Vid osäkerhet eller frågor är det alltid klokt att rådfråga en läkare eller apotekspersonal för ytterligare vägledning.

Alvedon under graviditet och amning:

Alvedon filmdragerade tabletter anses generellt vara säkra att använda under graviditet och amning när de används enligt rekommenderade doser. Paracetamol, den aktiva substansen i Alvedon, betraktas som ett förstahandsval för smärtlindring under graviditet eftersom det har en lång historia av användning och finns i flera riktlinjer för vård av gravida kvinnor. Det finns inga kända risker för fostret vid användning av paracetamol i de rekommenderade doserna.

När det gäller amning är paracetamol också betraktat som säkert i de rekommenderade doserna. Det övergår i modersmjölk i små mängder och orsakar vanligtvis inte några problem för det ammade barnet. Det är dock viktigt att följa doseringsanvisningarna och undvika att överskrida den maximala dagliga dosen för att minska risken för eventuella biverkningar hos det ammade barnet.

Produktfakta
Dosering & Användning
Vuxna och barn över 40 kg (från 12 år):1-2 tabletter var 4-6 timme och högst 8 tabletter per dygn.Barn:Dosera efter barnets vikt.Barn 25-40 kg (ca 7-12 år): ½-1 tablett var 4-6 timme och högst 4 stycken tabletter per dygn.Barn 15-25 kg (ca 3-7 år): ½ tablett var 4-6 timme och högst 4 gånger per dygn.Använd inte Alvedon till barn under 12 år i mer än 2 dygn om inte läkare föreskriver annat.
Innehåll
Verksamt ämne: Paracetamol 500 mg. Övriga innehållsämnen: Pregelatiniserad stärkelse, kroskarmellosnatrium, povidon, stearinsyra.
Konsumentguide

Välvald apotekens guide för ökad transparens


De läkemedelsföretag som uppfyller våra krav på ett mer transparent hållbarhetsarbete får symbolen Välvald i anslutning till produkt.


- Företaget ska omfattas av en externt granskad hållbarhetsredovisning
- Företaget, eller dess moderbolag ska vara medlem i organisationen PSCI som arbetar för transparens och hållbarhetsfrågor inom läkemedelsindustrin

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 35 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?