Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Better You Rosmarinolja Eterisk 10 ml

Better You Rosmarinolja Eterisk 10 ml

Finns i lager
119 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Eterisk olja från rosmarin är en mycket fin, komplex och väldoftande olja som är väldigt bred i sina användningsområden och med fördel kan användes i allt från hudvård till egengjorda sköljmedel eller städprodukter. Doftar starkt örtig och lite sött, som rosmarin gör.

Eterisk Rosmarinolja är framställd genom ångdestillering av blad och blommor/knoppar från rosmarin (Rosmarinus officinalis). Doften kan variera mellan att vara örtig, lite besk och söt beroende på säsong och när den skördats. Rosmarinolja är en olja med många fina egenskaper och innehåller flera verksamma ämnen. Den som är mest intressant för just hudvård heter; verbenone. Speciellt om du har torr, blek, trött och åldrande hud så är eterisk rosmarinolja att föredra. Den hjälper till att återfukta och stimulera huden vilket kan ge den ny lyster och spänst. Om du istället har problem med akne eller oren hud så kan du blanda rosmarin och tea tree - vilket kan hjälpa till att rena huden. Även i hårvård är rosmarinolja användbar, eftersom den stimulerar hårbotten och därmed minskar risken för torr och irriterad hud som kan ge upphov till mjäll.

Rosmarin är en av Better You´s mest använda oljor. Använd den gärna i aromalampor för att sprida doften i rummet, doften anses hjälpa till med minne, koncentration och andra kognitiva förmågor. Ska du använda den i hud- eller hårvård bör den blandas ut i en neutral olja som mandel, jojoba eller arganolja innan applicering. Rosmarin är en mellannot som passar bra ihop med Basilika, Bergamott, Sandelträ, Grapefrukt, Citron, Citrongräs, Mandarin, Pepparmynta, Timjan, Tallbarr, Apelsin, Oregano/Moringa och Lavendel. Använd inte under graviditet eller på spädbarn.

Varumärke
Kategori
EAN
7350071064313
Förpackningsstorlek
10 ml
Dosering & Användning

Utblandad i olja (max. 2 % koncentration) påhuden eller som aromaterapi. Börja med ett litet område för att kontrollera tolerans. Hälsoskadlig outspädd. Använd skyddshandskar, -kläder, ögon- och ansiktsskydd. Inandas ej damm/rök/dimma/ångor/spray. Tvätta huden noga efter användning.

Varning! Detta ämne kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna, är giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter, är en brandfarlig vätska och ånga, orsakar allvarlig ögonirritation, kan orsaka skador påorgan, orsakar hudirritation och kan orsaka allergisk hudreaktion.

Vid förtäring: Ring genast Giftinformationscentralen/läkare. Framkalla INTE kräkning.

Vid direkt hudkontakt: Tvätta grundligt med tvål och vatten.

Vid direkt ögonkontakt: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Om möjligt, avlägsna kontaktlinser, fortsätt skölj.

Innehåll Ekologisk Rosmarinolja (Rosmarinus officinalis). Framställd genom destillering av blad och blommor/knoppar.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 95,20 kr