Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Better You Ricinolja Kallpressad 100 ml

Better You Ricinolja Kallpressad 100 ml

Finns i lager
99 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Ricinolja från Ricinus communis är en trögflytande och tjockare olja, som är proppfull med näring för din kropp och ditt hår. Anses av många vara en av de finaste naturliga hudoljorna som finns och denna ricinolja innehåller hela 92 % ricinolsyra, som är det ämnet man vill åt. Oljan kan användas på kropp, hår och ansikte – samt invärtes för att få fart på magen vid behov.

Ricinolja är kallpressad från fröet av Ricinus communis och är nästan helt lukt- och smaklös. Ricin är därför ett viktigt biobaserat råmaterial i olika kosmetika, tvål, och massageoljor som finns i varuhandeln, men anses förutom att vara doftfri även vara en av de finaste naturliga hudoljorna som finns. Riciolsyra används även i många hårprodukter, framförallt de som stimulerar hårtillväxt. Innehåller hela 92 % ricinolsyra, som är det vårdande ämnet man vill åt i oljan. Ricinolja innehåller naturligt omega 3-6-9, samt D- och E-vitamin och har också en naturlig solskyddsfaktor 9.

Många kunder har fått hjälp av ricinoljan och då främst har den använts till hår, bryn och fransar. Då oljan är trögflytande smörjs den med fördel in mot kvällen, så den får god tid att sjunka in. Droppa en droppe i din hudkräm för ansiktsvård, eller smörjs in i hårbotten som en hårmask över natten. Schamponera då håret som vanligt dagen efter. Ricinoljan från Better You kan även användas invärtes.

  • Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion
  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion
  • Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress
Varumärke
EAN
7350071068595
Förpackningsstorlek
100 ml
Dosering & Användning

Användning utvärtes: Hår-, ansikts- och kroppsolja. Undvik direkt ögonkontakt. Vid direkt ögonkontakt;tvätta grundligt med vatten.

Användning invärtes: Intag 1 tsk (5 ml) dagligen i samband med måltid. Antingen direkt i munnen eller i valfri vätska. Observera att Ricinolja kan vid höga doser ha en laxerande verkan.

Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost. Rekommenderad dagsdos bör ej överskridas. Förvaras torrt och svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn.

Innehåll

Innehåll 5 ml (%DRI):
Ricinolja 5 ml (*)
- varav genomsnittsvärden fettsyror
Palmitinsyra 159 mg (*)
Stearinsyra 123 mg (*)
Omega-3 222 mg (*)
Omega-6 1700 mg (*)
Omega-7 29 mg (*)
Omega-9 1849 mg (*)
Vitamin A 5 µg (1%)
Vitamin D 1 µg (20%)
Vitamin E 50 mg (414%)

*Dagligt referensintag ej fastställt

Ingredienser (INCI): Ekologisk och kallpressad Ricinolja (Ricinus communis) från frön. Ricinolsyra 92%.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 79,20 kr