Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Better You Proteinvatten 330 ml Skogsbär

Better You Proteinvatten 330 ml Skogsbär

Finns i lager
25 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Proteinvatten som innehåller hela 20 gram protein per burk. En fullvärdig proteindricka som innehåller alla essentiella aminosyror, dvs de som kroppen inte kan tillverka själv. Dessutom i fyllig smak av färska skogsbär. Koffeinfri, kolsyrad och sockerfri.

Proteinvatten innehåller fria aminosyror och är framtagen för att ge de essentiella aminosyrorna leucin, valin, isoleucin, treonin, lysin, fenylalanin, metionin och histidin extra mycket plats. Dessa aminosyror är de 8 som kroppen inte kan tillverka själv och alltså dessa som måste vi måste tillföra via kosten. Extra tillsatta är glutamin, glycin, taurin, citrullin och alanin. Dessa aminosyror har olika effekter på kroppen och kan ge positiva effekter för hårt tränande. Behovet av glutamin kan bland annat öka vid ex hård träning. Glutamin och glucin kan även omvandlas till glukos (kolhydrater) om din kropp behöver mer glukos kan vara gynnsamt när man går på diet och minskar sitt kolhydrats intag. Aminosyrorna leucin, isoleucin och valin är de aminosyrorna som är viktigast för att sätta igång vår proteinsyntes. Detta gör dom bäst tillsammans med de andra essentiella aminosyrorna. Citrullin Malat omvandlas till arginin i kroppen som i sin tur bildar kväveoxid som har en mängd positiva effekter i kroppen. Proteinvatten är ett fullvärdigt protein som innehåller alla essentiella aminosyror, dvs aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv. Den som saknas i drycken är tryptofan. Tryptofan får inte tillföras i dryck, utan får endast finnas naturligt i ett livsmedel. Detta är enligt läkemedelsverket uppdatering februari 2018. Beslutet att använda fria aminosyror är dels gjort för att få en variation i de källorna aminosyrorna kommer ifrån, dels att upptaget utav aminosyrorna är snabbare när dom är fria och att smaken blir bättre.

En bra dricka för dig som behöver extra protein i vardagen, samt innan, under och efter träning. Eller vill dricka en god och hälsosam energidricka. Produkten är helt naturlig med aminosyror framtagna via fermentering av majs (icke GMO) och innehåller inget tillsatt socker eller artificiella sötningsmedel. Proteinvatten har snabbt gjort sig ett namn pga. sin härliga smak och hunger/törstsläckande förmåga, perfekt att ha med till träning eller under dagar du behöver lite extra energi. Även om denna är koffeinfri så inger den en viss energi, eller snarare fokus, då 20 gram protein gör mycket gott även för våra hjärnor. 

  • Protein bidrar till att öka muskelmassan
  • Protein bidrar till att bibehålla muskelmassan
  • Protein bidrar till att bibehålla normal benstomme
Varumärke
EAN
7350071065105
Förpackningsstorlek
330 ml
Dosering & Användning

Drick en burk under träningspasset eller när du vill under dagen.

Innehåll

Näringsvärde per 100 ml / 330 ml:
Energi 101 kJ/24 kcal / 334 kJ/80 kcal
Fett 0 g / 0 g
Kolhydrater 0 g / 0 g  
varav sockerarter 0 g / 0 g 
Protein* 6,1 g / 20 g   
- från fria aminosyror 6,1 g / 20 g
Salt 0 g / 0 g

Ingredienser: Kolsyrat filtrerat vatten, aminosyror (glycin, L-glutamin, citrullin-DL-malat, L-leucin, taurin, L-valin, L-isoleucin, argininhydroklorid, L-treonin, L-alanin, L-lysin, L-fenylalanin***, DL-metionin, D-asparaginsyra, L-histidin), surhetsreglerande medel (äppelsyra), grönt te extrakt (Camellia sinensis, gäller endast jordgubb/rabarber)**, smakämnen, sötningsmedel (steviolglykosider).

*Vegetabilisk råvara (fermenterad)
**Naturligt koffein från grönt te extrakt
***Innehåller en källa till fenylanalin