Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Hämta ut recept - alltid fri frakt 💌
Better You Lavendelolja Eterisk 10 ml
25%

Better You Lavendelolja Eterisk 10 ml

Finns i lager
119 kr
89,25 kr
Beskrivning

100% ekologisk Lavendelolja av högsta kvalité. En allsidig olja som är lugnande både i vardagen och till natten. Fin att använda i hudvård och passar även bra i ditt naturliga hemapotek. Better You´s storsäljare och storfavorit – verkligen en olja för alla!

Lavandula angustifolia är en flerårig, buskliknande växt som är en del familjen kransblommiga växter. Det går att framställa en rad olika produkter från den, men oljan är den mest mångsidiga. Denna lavendelolja är av högsta kvalitet och är naturligt antimikrobiell och lugnande. Den balanserar huden och hårbotten och kan lindra muskelsmärta och smärta vid småsår som tex papercuts eller brännässlor. Blommorna ger ifrån sig en vacker doft som har en rogivande effekt och främjar god sömn. Blomman Lavendel innehåller nämligen substansen linalool som är känd för att ha en sövande effekt på vårt nervsystem och är anledningen till att Lavendel fungerar så bra mot oro och dålig sömn.

Tack vare dess balanserande och lugnande egenskaper är lavendel perfekt för din kvällsrutin. Den hjälper till att ge dig en god natts sömn och passar även din skönhetsrutin då den är lugnande och antibakteriell för huden. Den kan användas i sin ensamhet eller i kombination med andra oljor. Lavendel är en mellannot som passar bra med alla eteriska och kallpressade oljor, så du behöver inte oroa dig för att blanda fel. I små mängder kan du även använda den ren, tex på småsår och direkt på finnar. Detta är även en av oljor som hundar och katter brukar uppskatta och kan användas inför tex nyårsafton som lugnande vid skotträdsla.  Helt enkelt en mycket allsidig olja som alla kan ha nytta av att ha hemma.  Tänk då på att följa anvisningarna i bruksanvisningen och dosera aldrig mer än 8 droppar i närheten av djur.

Varumärke
Kategori
EAN
7350071064290
Förpackningsstorlek
10 ml
Dosering & Användning

Utblandad i olja (max. 2 % koncentration) påhuden eller som aromaterapi. Börja med ett litet område för att kontrollera tolerans. Hälsoskadlig outspädd. Använd skyddshandskar, -kläder, ögon- och ansiktsskydd. Ät, drick och rök inte under tiden du använder denna produkt. Tvätta huden noga efter användning.

Varning! Detta ämne kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna, orsakar allvarlig ögonirritation, är skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter, orsakar obehagskänsla påhuden och kan orsaka allergisk hudreaktion.

Vid förtäring: Ring genast Giftinformationscentralen/läkare. Framkalla INTE kräkning.

Vid direkt hudkontakt: Tvätta grundligt med tvål och vatten. Om hudirritation uppstår;uppsök medicinsk rådgivning.

Vid direkt ögonkontakt: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Om möjligt, avlägsna kontaktlinser, fortsätt skölj.

Innehåll Ekologisk Lavendelolja (Lavandula Angustifolia). Framställd genom destillering av blomma.
Kampanj slutar 2022-11-28 11:59
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 89,25 kr