Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Basiron

Basiron

Basiron är en effektiv behandling mot akne och fet hy. Det aktiva ämnet bensoylperoxid öppnar upp porerna, dödar bakterierna och behandlar akne från grunden. Här hos MEDS Apotek kan du köpa Basiron 5% och 10% som gel och wash.

Behandla akne med Basiron

Akne orsakas av aknebakterier som finns i huden. Basiron verkar genom att öppna upp porerna för att komma åt bakterierna. Genom att döda bakterierna försvinner också aknen och du får en ren och frisk hy. Basiron hjälper dessutom till att avfjälla huden och avlägsnar överflödet av hormonämnen på huden. Resultatet blir en ren hud utan tilltäppta porer och utan bakterier som orsakar akne.

Basiron AC 5% rekommenderas som första produkt. Den innehåller 5% bensoylperoxid och brukar hjälpa de allra flesta. Den är också Sveriges mest sålda receptfria behandling mot akne.

Om du testat Basiron 5% men inte fått önskad effekt kan du istället använda Basiron AC 10% gel. Den har en högre koncentration av det aktiva ämnet bensoylperoxid som dödar bakterierna. Rengöringen blir kraftigare och starkare för att bekämpa akne ännu mer effektivt.

Basiron som gel och wash

Basiron finns både som en gel och tvätt. Gelen finns i styrkorna 5% och 10% och är är lämplig för dig som vill behandla akne i ansiktet. Den smörjs enkelt in i ansiktet och rengör porerna.

För större områden, som till exempel rygg eller bröst, rekommenderas Basiron Wash. Den fungerar som en duschtvål och används i duschen. Tvätta in området med Basiron och skölj sedan noga. Du kan också använda Basiron AC Wash i ansiktet som en ansiktstvätt och face wash. Wash finns endast i styrkan 5%. Om du behöver en starkare rengöring kan du istället använda Basiron AC 10% gel.

Tänk på att Basiron kan bleka hår och textilier. Kom också ihåg att du bör undvika stark sol, direkt solljus och solarium när du använder Basiron. Ingredienserna bensoylperoxid och Akrylat Copolymer som finns i Basiron gör din hud mycket känslig mot solljus. Läs alltid bipacksedeln och bruksanvisningen innan du använder Basiron.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
3 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
akne
akne 3
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
akne & finnar
akne & finnar 3
Visa alla
Visa färre