Meny
Mina recept Mina fullmakter, barn och djur Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
 • Basiron AC, gel 5 % 40 gr
 • Basiron AC, gel 5 % 40 gr

Basiron AC, gel 5 % 40 gr

Finns i lager
126 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Vad är Basiron AC, gel 5%?

Basiron AC är en älskad produkt i Sverige för att behandla akne och är faktiskt den mest sålda receptfria behandlingen mot akne i Sverige.

Vad gör Basiron AC så effektiv mot akne?

Basiron AC innehåller noga sammansatta ingredienser som tillsammans behandlar aknen på ett skonsamt sätt. Krämen innehåller bensoylperoxid som dödar aknebakterien Propionibacterium acnes som är orsaken till att akne uppstår. Men Basiron AC gör mer än så, den avfjällar även huden och avlägsnar överskottet av hornämnena som täpper igen talgsäckarna.

Tänk på!

Basiron AC 5% är en kräm som kan bleka eller missfärga hår, tyg och andra material. Var därför försiktig vid applicering av krämen så att du inte färgar av dig.

Viktigt!

Vid användning av Basiron AC ska du undvika solning och solarier! AC som står i produktnamnet står för Akrylat Copolymer och är en ingrediens i krämen. Innan du använder denna produkt är det viktigt att du läser bipacksedeln noga!

Produktfakta
Varumärke
Kategori
EAN
7046260612181
Förpackningsstorlek
40 gram
Dosering & Användning

Användning av Basiron, gel 5%:

Se till att rengöra och torka huden ordentligt innan varje behandlingstillfälle. Smörj in ett tunt lager av Basiron AC påde hudområden du vill behandla. Gör detta en gång om dagen. Har du fått en annan rekommendation från din läkare ska du följa dessa.

Vid fortsatt behandling:

Om du tål läkemedlet och vill fortsätta din behandling med Basiron AC sågår det bra att öka doseringen från en gång om dagen till tvågånger om dagen. Har du dock en känslig hud rekommenderas det att du endast appllcerar krämen 1 gång dagligen innan sänggående. Du ska börja behandla din akne med Basiron AC 5% och sedan fortsätta med Basiron AC 10&.

Vad ska jag göra om Basiron AC 5% inte hjälper?

Om du inte får någon effekt påhuden av att använda Basiron AC 5% går det bra att påbörja en behandling med Basiron AC 10%. Den ska du applicera ett tunt lager med, en till tvågånger dagligen före sänggående.

Tänk på!

Var försiktig och uppmärksam påhur huden reagerar när du använder Basiron AC. Märker du av irritation eller obehag ska du avsluta kuren omedelbart!

Kontakta läkare om symtomen försämras eller inte förbättras.

Innehåll
1 gram Basiron AC gel 5% innehåller: Verksamt ämne: 50 mg bensoylperoxid. Övriga innehållsämnen : Propylenglykol, glycerol, akrylatcopolymer, Carbomer 940, natriumedetat, Poloxamer 182, dokusatnatrium, vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumhydroxid och renat vatten.
Riktigt bra grejer
 • MEDS Vätskeersättning Apelsin 20 st
  50%
  Vegan
  MEDS Vätskeersättning Apelsin 20 st
  12,50 kr 25 kr
 • MEDS Febertermometer
  34,50 kr 69 kr
 • MEDS Vitt Vaselin 100 ml
  50%
  Vegan
  MEDS Vitt Vaselin 100 ml
  21 kr 42 kr
 • MEDS Vätskeersättning Hallon 20 st
  Vegan
  MEDS Vätskeersättning Hallon 20 st
  25 kr
 • MEDS Multivitamin Brus Apelsin 20 st
  50%
  Vegan
  MEDS Multivitamin Brus Apelsin 20 st
  12,50 kr 25 kr
 • MEDS Hårsnoddar, tunna bruna
  9,50 kr 19 kr
 • MEDS Mygga & Fästing Spray 100 ml
  39,50 kr 79 kr