Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Helhetshälsa AlgOmega3 kallpressad (500 mg) 100 kapslar
Vegan

Helhetshälsa AlgOmega3 kallpressad (500 mg) 100 kapslar

Finns i lager
367 kr
  • Hållbart omega-3 från alger
  • Vegetarisk källa för hjärthälsa
  • Ge din kropp ren och naturlig näring
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Kallpressad vegetabilisk omega-3 från alger med högt innehåll av omega3-fettsyran DHA.

  • För gravida och ammande som har ett ökat behov av DHA, kan även ges till spädbarn
  • En kapsel ger 500 mg algolja, varav 250 mg är DHA
  • Alg från strikt kontrollerade odlingar vilket gör produkten ren och utan föroreningar
  • Fri från jod
  • Mikrolagen

Schizochytrium sp. odlas i slutna tankar på land. Därigenom skonas havens ekosystem För foster och spädbarn Moderns intag av DHA bidrar till normal synutveckling och normal utveckling av hjärnan hos foster och spädbarn som ammas. Detta gäller vid ett intag av 200 mg DHA utöver de 250 mg DHA+EPA som rekommenderas för vuxna.

DHA bidrar till normal utveckling av synen hos spädbarn upp till 12 månader. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 100 mg DHA. För smakportioner: Punktera kapseln och pressa ut en del av innehållet i barnets mat eller på en sked. Barn som ammas får DHA via bröstmjölken, det är därför ammande har ökat behov av DHA. Novel Food AlgOmega3® innehåller algolja som är godkänd som novel food inom EU enligt kommissionsbeslut 2003/427/EC och tillstånd NFU 786 från Food Standards Agency.

Antioxidationsmedlen skyddar oljan DHA och EPA är fleromättade fetter, vilket innebär att de lätt härsknar. För att skydda den känsliga oljan tillsätts fettlösligt C-vitamin (askorbylpalmitat*), E-vitamin (tokoferoler) och rosmarinextrakt. *Askorbylpalmitatet framställs från askorbinsyra och en fettsyra. Fettsyran är vegetabilisk och godkänd av Vegan Society.

Produktfakta
Dosering & Användning

Rekommenderad dos: Vuxna och barn: 1 kapsel/dag. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Till barn: Stick hål på kapseln och pressa ut innehållet. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en sund livsstil. Förvaras torrt, svalt och oåtkomligt för små barn.

Innehåll

Innehåll per 1 kapsel / per 2 kapslar: 
Algolja 500 mg / 1000 mg
Totalt omega-3-fettsyror 250 mg / 500 mg
- varav DHA 167 mg / 334 mg 
- varav EPA 83 mg / 166 mg

Ingredienser: Ingredienser: DHA-rik olja från mikroalgen Schizochytrium sp., solrosolja, antioxidationsmedel (askorbylpalmitat, rosmarinextrakt, tokoferoler). Vegetabilisk kapsel: Fuktighetsbevarande medel (glycerol), modifierad ärtstärkelse, förtjockningsmedel (karragenan).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 367 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?