Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Riktigt snabba leveranser på dina villkor!

Viruseptin mun-, nässpray och sugtabletter motverkar förkylningar och influensaliknande symptom samt ger lindring om du redan blivit sjuk. Använd i preventivt syfte eller vid första symptom på förkylning för att förkorta sjukdomsperioden med upp till två dagar. *

Så fungerar Viruseptin

Den snabbaste vägen för virus som orsakar förkylning och influensa är att attackera kroppen genom slemhinnorna i näsan. Det verksamma ämnet i Viruseptin, itoa-carragenan (Carragelose®), har bevisad effekt mot virus och omsluter viruspartiklarna och förhindrar dem att fästa i mun och svalg. Samtidigt blir slemhinnorna återfuktade vilket stödjer kroppens naturliga försvar mot förkylningsvirus.

Produkterna har kliniskt bevisad effekt, är veganska och kan användas under graviditet och amning. Kombinera nässpray med munspray eller sugtabletter för bästa effekt och mest heltäckande skydd mot förkylning.

Nässpray och munspray

Viruseptin näs- och munspray bildar en fuktgivande skyddsfilm på slemhinnan som fungerar som en fysisk barriär mot yttre påverkan samt minskar förökning och spridning av virus orsakat av förkylning.

Dosering nässpray: När ett första tecken på influensaliknande symptom, som halsont, stickningar, rinnande näsa, ska en spraydos i vardera näsborren tas minst 3 gånger dagligen. Inled behandlingen så tidigt som möjligt efter första förkylningssymptom och fortsätt tills symptomen avtagit. Om ingen förbättring sker efter 1 veckas behandling eller om feber utvecklas bör läkare rådfrågas. Kan användas så länge som önskas, kan inte missbrukas eller överdoseras.

Dosering munspray: spraya dagligen efter behov en eller flera spraydoser mot svalget. Kan användas så länge som önskas, kan inte missbrukas eller överdoseras.

För barn och vuxna från 1 år.

Sugtabletter

Viruseptin sugtabletter har samma indikation som Viruseptin näs- och munspray. Det aktiva ämnet omsluter viruspartiklar och förhindrar fästning i mun och svalg vilket reducerar spridning och ökning av viruset.

Dosering sugtabletter: ta en sugtablett vid första tecken på förkylning eller influensaliknande symptom. 3-6 sugtabletter/dag är rekommenderat. Upp till 6 sugtabletter om dagen är tillåtet, vid överskridande av detta finns risk för laxerande effekt. Sugtabletterna kan användas regelbundet.

För barn och vuxna från 6 år.

Köp Viruseptin här!
  • Vegan
    Viruseptin munspray mot förkylning 20 ml
    149 kr
  • Vegan
    Viruseptin nässpray 20 ml
    119 kr

Viruseptin är medicintekniska produkter. Läs bipackssedeln innan använding.

*Referenser:

1. Eccles et al. Respiratory Research 2015, 16:121
2. Koenighofer et al. Multidisciplinary Respiratory Medicine 2014, 9:57
3. Ludwig et al. Respiratory Research 2013, 14:124
4. Fazekas et al. BMC Complementary and Alternative Medicine 2012, 12:147
5. Eccles et al. Respiratory Research 2010, 11:108