Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Vaseline

Vaseline har varit en uppskattad produkt för torr hud sedan starten 1870. Genom åren har fler produkter skapats och sortimentet har utökats. Klassikerna Vaseline Original och Klöver Vaselin finns självklart kvar och är fortsatta storsäljare. Här hittar du fler produkter från Vaseline!

En klassiker för torr hud

Vaseline började sin resa på oljefälten i USA redan på 1800-talet av kemisten Robert Augustus Chesebrough. Han såg att arbetarna smorde in händerna med råolja och lade märkte till att de nästan aldrig hade problem med torr och narig hud. Dessutom verkade småsår på händer och fötter läka snabbare när de smörjt in sig.

Robert tog med sig ett prov på oljan till sitt laboratorium och började undersöka. Efter lite arbete hade han renat oljan och fått fram en ren och genomskinlig produkt utan luft och vatten. Produkten kallas petrolatum och marknadsförs som Vaseline. Ordet vaseline är en blandning av det tyska ordet för vatten och det grekiska ordet för olivolja.

När Vaseline lanserades blev det snabbt en stor succé. Den rena och doftfria produkten går att använda på hela kroppen. Den gör under för torr och sprucken hud på både händer och fötter. Små sår läker snabbare och huden blir mjuk och återfuktad.

Fler produkter från Vaseline

Under åren har Vaseline utvecklat flera produkter med den rena råvaran som grund. En av storsäljarna är Klöver Vaseline, ett gult vaselin som går att använda på hela kroppen. Det passar bra till exempelvis självsprickor på händer och fötter och torra nagelband. Klöver Vaseline är också bra för torra läppar och kan användas av både barn och vuxna.

Även hundarnas tassar mår bra av lite vaselin. Har du en gnisslande dörr så kan du med fördel dutta på lite vaselin på gångjärnet. Ja, Vaseline kan användas till det allra mesta!

Vaseline har också utvecklat produkter specifika för kroppsvård och hudvård. I sortimentet hittar vi bland annat en lätt parfymerad kräm för naglar och händer. Här hittar du till exempel en kroppslotion med doft av kokos. För enklare applicering kan du också testa en kroppsspray med Vaseline för mjuk och len hud.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
5 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
hudbesvär
hudkräm & body lotion
läppbalsam
nagelvård
torra fötter
torra händer
hudbesvär 1
hudkräm & body lotion 2
läppbalsam 2
nagelvård 1
torra fötter 1
torra händer 2
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
parfymfri
parfymfri 1
Visa alla
Visa färre
Hudtyp 0
Mina val
alla hudtyper
torr
alla hudtyper 2
torr 3
Visa alla
Visa färre