Meny
Mina Recept
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Så lyckas du med brun utan sol – steg för steg till ett fläckfritt resultat

Hur får man brun utan sol att bli så där snygg och jämn? Jo, hemligheten ligger i att förbereda huden väl med hjälp av peeling, återfuktning, appliceringshandske och en riktigt bra BUS-produkt. Följ vår steg för steg-guide och du kan inte misslyckas. 

1. Förbered med peeling

Börja med att peela huden. Genom att ta bort döda hudceller minskar du risken för ett fläckigt resultat – och färgen kommer att hålla längre. Välj mellan en peeling med kort eller en syrabaserad. Båda kommer få fram ny frisk och fräsch hud.

2. Återfukta ordentligt

Lägg lite tid på att återfukta huden. Torr hud och BUS är en dålig kombination som skapar fläckar och ränder. Precis innan applicering kan du dessutom lägga ett extra tjockt lager kräm där huden är som torrast: händer, fötter, knän och armbågar.

3. Använd en appliceringshandske

Nu är det dags för själva "busandet" och då är det guld värt att ha en appliceringshandske. Den är verkligen en väl värd investering som gör det riktigt enkelt att få ett jämnt och snyggt resultat. Dessutom slipper du missfärgade handflator.

4. Köp en riktigt bra BUS-produkt för kroppen

Här nedan är våra toppsäljare! Läs gärna vårt Bäst i test: Brun utan sol 2021

5. Köp en riktigt bra BUS-produkt för ansiktet

Här nedan är våra toppsäljare! PS. Är du blond kan du lägga lite extra fuktkräm vid ögonbrynen och hårfästet för att minska risken för missfärgning.

Finns "brun utan sol" i tablett-form? Nästan!  

Om du tar tillskott av betakaroten så ökar det pigmenteringen vilket ger dig en djupare solbränna som håller längre. Men det krävs dock att du solar för att detta ska ge effekt, och kan därför inte helt jämföras med "Brun utan sol". Men ska du ut och resa eller inför sommarsäsongen – testa tillskott av betakaroten och märk skillnaden. Men börja gärna i tid – helst 2-4 veckor innan solexponering för bäst effekt.

2021-02-05 13:36:41