Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Terclara 98 mg/ml 5 milliliter Kutan lösning

Terclara 98 mg/ml 5 milliliter Kutan lösning

Finns i lager
359 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning
Terclara innehåller den aktiva substansen terbinafin, som tillhör en grupp läkemedel med en svampdödande effekt. Den verkar mot ett flertal olika svampar som kan orsaka nagelinfektioner.

Barn och ungdomar under 18 år ska ej behandlas med Terclara eftersom erfarenhet saknas för åldersgruppen.

Tala med läkare eller apotekspersonal innan du använder Terclara om:

 • Området på nageln precis intill nagelbandet är angripet
 • Du har diabetes
 • Du har en sjukdom som påverkar immunsystemet eller om du använder mediciner som kan påverka immunsystemet
 • Du har dålig blodcirkulation, svullnader eller sår på benen eller fötterna (perifer kärlsjukdom)
 • Naglarna gör ont eller är svårt skadade
 • Du har psoriasis som orsakar röd, kliande hud och fjällande fläckar eller någon annan kronisk hudsjukdom
 • Du har gula naglar tillsammans med ödem (svullnad på grund av ansamling av vätska) och andningssvårigheter (gula naglar-syndromet)

  Terclara används för behandling av mild till måttligt utbredd nagelsvamp på fingernaglar och tånaglar hos vuxna. Receptfritt kan Terclara användas om du tidigare har fått diagnos av läkare och nagelns tillväxtzon inte är angripen. Du kan också behöva påbörja en ny behandling om infektionen återkommer.

  Terbinafin som finns i Terclara kan också vara godkänd för att behandla andra sjukdomar som inte nämns i denna produktinformation. Fråga läkare, apotekspersonal eller annan hälsovårdspersonal om du har ytterligare frågor och följ alltid deras instruktion.

 • Produktfakta
  EAN
  7350148860008
  Förpackningsstorlek
  5 milliliter
  Dosering & Användning
  Använd alltid detta läkemedel exakt enligt beskrivning i denna bipacksedel eller enligt anvisningar från läkare eller apotekspersonal. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker.

  Endast för användning på fingernaglar och tånaglar.

  Avlägsna nagellack eller andra kosmetiska produkter från naglarna och huden runt omkring innan du använder Terclara.

  Dosering Vuxna:
  Stryk på ett tunt lager lösning en gång om dagen över hela ytan på den angripna nageln och under den fria nagelkanten genom att använda spetsen på tuben.
  Undvik att få lösning på huden runt nageln.
  Vänta i ungefär 5 minuter tills lösningen har torkat helt.
  De behandlade naglarna ska inte tvättas eller bli våta på minst 8 timmar. Därför rekommenderas användning på kvällen före sänggående och efter dusch eller bad.

  Använd inte Terclara på nagelbädden om hela eller delar av den angripna nageln har lossnat från den underliggande nagelbädden.

  Behandlingstid Behandlingen ska fortsätta tills naglarna är normala eller har förbättrats påtagligt och ny frisk nagel har vuxit ut. I allmänhet är behandlingstiden omkring 6 månader för fingernaglar och 9 till 12 månader för tånaglar. Du kan märka en viss förbättring efter 12 veckor, men det tar längre tid för nageln att läka helt.

  Du måste tala med läkare om symtomen inte förbättras eller blir värre efter 6 månaders behandling för fingernaglar och 9 till 12 månader för tånaglar.

  Innehåll
  Den aktiva substansen är terbinafin. En milliliter lösning innehåller terbinafinhydroklorid motsvarande 98 mg terbinafin. Övriga innehållsämnen är propylenglykol (E 1520), urea, mjölksyra, dinatriumedetat (EDTA), natriumhydroxid (för pH-justering) och renat vatten.
  Lägsta pris senaste 30 dagarna: 359 kr
  Köps ofta tillsammans
  Produktrekommendationer
  Något för dig?