Sukrin är det naturliga alternativet till socker! Det ser ut som och smakar som socker, men har noll kalorier och noll i GI. Sukrin ger samma smak och känsla som socker men påverkar inte blodsocker eller insulinnivåerna. Här kan du köpa bland annat Melis och Gold från Sukrin!
Kalorifritt alternativ till socker
Både vuxna och barn får i sig för mycket vitt socker via mat och dryck. Sockret är energirikt men näringsfattigt och har en stor påverkan på vårt blodsocker och våra tänder. Dessutom ökar socker risken för övervikt och högt blodtryck. Vi alla mår bra av att undvika socker i så stor utsträckning som möjligt, men det är svårt.
Det här ville företaget bakom Sukrin ändra på. 2007 startades Funksjonell Mat AS i Norge och skapade produkten Sukrin. Sukrin är ett helt kalorifritt alternativ till vanligt socker, ett sötningsmedel gjord helt på naturliga ingredienser. Det ser ut som, smakar som och kan användas precis som socker, men har noll i GI. Det påverkar inte vårt blodsocker eller insulinnivåer och har inget artificiellt innehåll.
Sukrin består av erytritol och görs av druvsocker som finns naturligt i frukt och bär. Druvsockret fermenteras i en naturlig jäsningsprocess för att få fram en helt kalorifri produkt. Efter fermenteringen renas, värms och filtreras produkten så att ingen jäst eller biprodukt är kvar. Resultatet är därför ett säkert alternativ till socker som gör det lättare att leva hälsosamt!
Baka sockerfritt med Sukrin
Sukrin finns i flera varianter som är anpassade för vissa ändamål. Det mest mångsidiga är vanliga Sukrin som går att använda precis som socker. Klassikern finns också som ekologisk produkt och heter då Sukrin Organic. Om du vill ha ett alternativ till rörsocker eller brunt socker så finns Sukrin Gold. Som sirap eller flytande sötning rekommenderas Sukrin Syrup Gold.
För bakning rekommenderas Sukrin:1 som innehåller Stevia, vilket gör det sötare och passar bra i sötsaker som glass och bakning. Även Sukrin+ är sötare tack vare Stevia och ger mer sötma än vanligt socker, men även den är helt utan kalorier. Sukrin Melis är motsvarigheten till florsocker och är mycket populärt i bland annat frosting och icing. Med Sukrin behöver du inte justera receptet utan kan använda samma mängd Sukrin som du hade använt socker.
Sukrin har också fler produkter inom bakning som solrosmjöl och sesammjöl. Deras kokosmjöl är dessutom ekologiskt. För mer fibrer kan du testa det glutenfria fibertillskottet FiberFin som passar bra i både bakning, gröt, kakor, bröd och smoothies. Testa gärna de färdiga mixerna från Sukrin. De finns som bland annat grovt fiberbröd, chia och hampa samt havre och sesam. Självklart är de glutenfria och sockerfria!