Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

    

Så får du sommarfin hud med Bio-Oil

Vem vill inte ha sin allra finaste sommarhud? Bio-Oil – oljan som är mest känd för att användas vid ärr och bristningar, har mååånga fler användningsområden. Vi tog ett snack med Alisa Tchernova, Brand Manager på Orkla Care.

Bio-Oil kan förutom på ärr och bristningar, användas för att få en jämnare hudton, bättre hudstruktur, som återfuktning, i håret, på nagelband, som återfuktning och för att ge lyster till huden! Ni hör ju – mirakelolja?! Här lär du dig allt om den!
 
Just du kan du dessutom shoppa Bio-Oil till 25% rabatt!

Vad är Bio-Oil?

Om du har haft ärr och bristningar är chansen stor att någon har rekommenderat dig att använda Bio-Oil. Ända sedan 80-talet har nämligen hudoljan funnits på marknaden av just den anledningen. Men oljan kan även användas för att behandla andra hudproblem!

– Den har nämligen en anmärkningsvärd förmåga att förbättra huden, säger Alisa Tchernova.

Vad är egentligen hemligheten med Bio-Oil?

– Bio-Oils viktigaste pelare är forskning och utvecklar specialprodukter inom hudvård med fokus på olja. År 1987 bröt Bio‑Oil ny mark genom att lansera Bio-Oil Hudvårdsolja för att göra ärr, bristningar och ojämn hudton mindre framträdande. Vid den tiden var de flesta hudvårdsprodukter på marknaden i form av kräm eller lotion. År 2010 började man forska hur olja kan användas för att behandla andra hudproblem.

Ja, jag har hört att man får en bra lyster av Bio-Oil!

– Ja, Bio-Oil ökar fuktnivån i huden och bidrar till en jämnare hudton vilket ger en effekt av lystrande, fräsch hud.
 

Om vi ska prata ärr och bristningar, varför får man det?

– Kort sagt är ett ärr tillväxten av kollagen som naturligt bildas under läkningsprocessen efter att en skada skett på huden. Kollagen består av naturligt förekommande proteiner som utgör huvudkomponenten i kroppens bindväv. Ärr genomgår flera förändringar när det mognar och på grund av att individer läker olika, kommer ärrets slutliga utseende variera från person till person.
 

Aha! Det låter ju rimligt!

– Bristningar kan uppstå vid snabba kroppsförändringar som graviditet, tonåringars tillväxtspurt, bodybuilding och så vidare. Det som sker är att kroppen expanderar snabbare än vad huden som täcker den gör. Bristningar kan bero på genetik och/eller hudtyp, eftersom vissa människors hud är mer elastisk. Därmed får inte alla bristningar under graviditeten, men det är en naturlig förekomst när kroppen växer och huden ”stretchas ut”.
 

Hur går det till då, när Bio-Oil motverkar synliga ärr?

– Processen är lite komplex men vi har flera kliniska studier* som visar effekten. När det gäller ärr som redan har uppstått så är en faktor som gör dem mindre synliga att Bio-Oil Hudvårdsolja ger en jämnare hudton på grund av synergistisk effekt mellan de aktiva ingredienserna, speciellt Retinylpalmitat (Vitamin A), Tokoferylacetat (Vitamin E) och Bisabolol.
 

Och bristningar vid till exempel graviditet?

– Även om ingen produkt kan garantera att det förhindrar bildandet av bristningar, är det bästa försvaret att säkerställa att huden bibehåller sin maximala elasticitet. Detta kan uppnås genom att man håller sin hud väl återfuktad och smidig hela tiden, alltså redan innan graviditeteten. Detta gör Bio-Oil Hudvårdsolja till en all year long produkt att använda dagligen. Formulering arbetar för att maximera hudens elasticitet, vilken kan minska risken för att bristningar bildas.
 

Vad är dina bästa tips om man inte vill ha synliga ärr och varför? Förutom att smörja!

✦ När man får ett sår, ser till att alltid hålla det rent  under läkningstiden. Tvätta försiktigt området med mild tvål och vatten för att hålla borta

✦ När huden på ytan är helt läkt, applicera Bio-Oil Hudvårdsolja två gånger dagligen i minst tre månader. Massera in oljan i cirkulära rörelser i ansiktet eller på kroppen tills helt absorberad.

✦ Fortsätt gärna använda Bio-Oil Hudvårdsolja efter dessa tre månader för att återfukta, mjukgöra och motverka ojämn hud.

✦ Undvik direkt solljus under läkningsprocessen, men applicera solkräm på såret efter att det har läkt. Solskydd kan hjälpa till att minska röd eller brun missfärgning. Använd alltid ett brett spektrum (SPF 30 eller högre) och applicera ofta.

✦ Ärr kan inte elimineras helt, men med dessa tips kan synligheten minimeras. Om man är orolig för uppkomsten av ett ärr, skulle jag rekommendera att ta kontakt med läkare, hudläkare eller dermatolog.

Till sist, vad är dina absolut bästa tips för att få en sommarfin hud?

1. Drick mycket vatten.
2. Använd SPF.
3. Smörj in huden med Bio-Oil Hudvårdsolja.
4. Ha Gel för Torr Hud i kylen och applicera liten mängd på huden för en svalkande effekt efter en heldag i solen.

Användningsområden för Hudvårdsolja + Hudvårdvårdsolja (Naturliga Ingredienser)

・Använd på bristningar 2 gånger/dag i minst 3 månader för bästa resultat.
・Minska synlighet av ärr/acneärr genom att applicera 2 gånger/dag i minst 3 månader.
・Använd som en kroppsolja för att få en återfuktad hud med mycket lyster. 
・Smörj in en liten mängd på händer och torra nagelband.
・Använd som badolja för att hålla kroppen återfuktad och len efter bad. 
・Ta lite extra olja på handflatorna och värm upp genom att gnida händerna mot varandra och använd sedan som massageolja.
・Ta några få droppar i topparna av håret för att vårda, återfukta och göra håret extra mjukt och följsamt.

Shoppa hela sortiment från Bio-Oil till 25% rabatt här!