Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
  • Scholl Vårtpenna 2 ml
  • Scholl Vårtpenna 2 ml
  • Scholl Vårtpenna 2 ml
  • Scholl Vårtpenna 2 ml
  • Scholl Vårtpenna 2 ml

Scholl Vårtpenna 2 ml

Finns i lager
219 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är en CE-medicintekniskt produkt.
Beskrivning

Scholls vårtbehandlingspenna är en effektiv vårtbehandling med kliniskt bevisad effekt för att behandla vårtor både på händer och fötter. För vuxna och barn från 4 år.

Vårtbehandlingspennan innehåller en gel med ingrediensen TCA-Active™ som gör att den infekterade huden faller av. Förhårdnaden, och viruset som orskar förhårdnaden, försvinner och ersätts av ny, frisk hud. Pennan har en precisiontopp för exakt applicering. Gelen innehåller ett blått färgämne för att underlätta en exakt applicering och förhindra att gelen hamnar på frisk hud av misstag. Scholl Vårtpenna ger synligt resultat redan efter en vecka.

Kan användas på vuxna och på barn från 4 år.

Vårtor orsakas av virus och är ett vanligt besvär framförallt hos barn och ungdomar i skolåldern. Vanliga vårtor (verrica vulgaris) och fotvårtor (verruca plantaris) uppträder på huden som små, skrovliga blomkålslika utväxter. De orsakas av en infektion med humant papillomvirus (HPV) och förekommer framför allt på händer, fingrar och tår. Fotvårtor växer huvudsakligen på fotsulorna eller hälarna och brukar vara plattare, hårdare och är ofta ömma och smärtar när man går eller står upp. Båda varianterna är mycket smittsamma och tre av fyra personer drabbas någon gång i livet.

Produktfakta
Varumärke
EAN
5701092115041
Förpackningsstorlek
2 ml
Dosering & Användning

1. Applicera försiktigt en blådroppe (ett klick) av behandlingsgelen påfotvårtan eller vårtan. Om en droppe inte räcker för att täcka hela fotvårtan eller vårtan applicerar du ytterligare en droppe gel.

2. Om gelen kommer i kontakt med frisk hud tvättar du hela området med tvål och vatten för att förhindra irritation eller en brännande känsla påden friska huden. Du kan använda en salva, exempelvis vaselin, för att skydda området runt omkring innan du applicerar gelen.

3. Låt gelen torka i 10–15 minuter innan du sätter pådig strumpor, skor eller handskar.

4. Torka försiktigt av spetsen med en pappersnäsduk för att avlägsna eventuell överskottsgel. Sätt tillbaka locket påpennan ordentligt och justera det såatt pilarna inte är riktade mot varandra. För barn med småvårtor eller fotvårtor ska gelen appliceras 1 gång om dagen i 4 dagar. Vuxna behandlar 2 gånger om dagen i 4 dagar. Om vårtan/fotvårtan inte försvinner helt, upprepar du behandlingen efter 4 dagars uppehåll. Du kan upprepa behandlingsschemat upp till 4 gånger vid behov för att avlägsna vårtan/fotvårtan helt.

Innehåll
TCA-ActiveTM (based on Trichloroacetic Acid), Carbopol, Methylene Blue, Aqua.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 175,20 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?