Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Scheriproct, suppositorium 1,3 mg/1 mg 12 st

Scheriproct, suppositorium 1,3 mg/1 mg 12 st

Finns i lager
75 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Scheriproct är en effektiv behandling som kan ge lindring vid hemorrojder, klåda, irritation och ytliga sprickbildningar vid ändtarmen. Den unika sammansättningen av två verksamma ämnen, prednisolon och cinkokain, ger en kraftfull kombination av egenskaper för att bekämpa obehag och främja läkning.

Prednisolon är en antiinflammatorisk och antiallergisk substans som hjälper till att minska svullnad och inflammation i det drabbade området. Det har också en klådstillande effekt som kan ge omedelbar lindring och irritation som är förknippade med hemorrojder.

Scheriproct rekommenderas inte för barn under 18 år. Suppositorierna bör förvaras vid en temperatur på högst 25°C och användas inom två månader för att säkerställa effektiviteten.

Produktfakta
Varumärke
EAN
07350087732510
Förpackningsstorlek
12 suppositorium/sup
Dosering & Användning

Vanlig dos för vuxna: Vanligen införs ett suppositorium dagligen i ändtarmen. Vid svåra smärtor kan 1 suppositorium införas 2-3 gånger under första dagen. Suppositoriet förs in med den raka änden först. Om suppositorierna har blivit mjuka p. g. a. värme kan de placeras i kallt vatten innan omslaget tas bort. Förbättring inträder vanligtvis snabbt, men behandlingen bör för den skull inte avbrytas. För att undvika att problemen återkommer ska behandlingen fortsätta åtminstone 1 vecka även om symptomen helt försvunnit. Du ska kontakta läkare om det inte har skett någon förbättring efter 2-3 veckors behandling med Scheriproct. Behandlingen ska dock inte överskrida 4 veckor, detta för att minimera risken för lokala hudproblem. Om du är gravid, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel. Scheriproct går över i modersmjölk men risk för påverkan på barnet är osannolik under amning. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfällig användning av Scheriproct under amning.

Förvaras i kylskåp( 2-8°C på MEDS men skickas inte med kylemballage). Suppositorierna kan förvaras vid högst 25°C i 2 månader.

Innehåll
Verksamt ämne: prednisolonkaproat och cinkocainhydroklorid. Övriga innehållsämnen är hårdfett.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 75 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?