Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Scheriproct rektalsalva 0,19%/0,5% 30 g

Scheriproct rektalsalva 0,19%/0,5% 30 g

Finns i lager
89 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Scheriproct rektalsalva är en effektiv lösning för personer som lider av hemorrojder, analklåda och irritation samt sprickbildningar. Salvan innehåller två aktiva ingredienser, prednisolon och cinkokain som arbetar tillsammans för att lindra obehag och behandla hemorrojder och tillhörande klåda.

Predisinol minskar inflammationen, svullnaden och klådan, medan cinkokain verkar lokalbedövande och smärtlindrande. Scheriproct rektalsalva är lätt att använda och appliceras direkt på de drabbade områdena. Salvan absorberas snabbt in i huden och börjar verka omedelbart för att lindra obehag och smärta.

Scheriproct rekommenderas inte för barn under 18 år. Läs bipacksedeln noggrant innan användning.

Produktfakta
Dosering & Användning

Vanlig dos för vuxna:
Stryk på ett tunt lager, vanligtvis 2 gånger dagligen. För att få snabb smärtlindring kan upp till 4 påstrykningar göras under första dagen.
Om du ska använda salvan inne i ändtarmen: Ta först lite salva (ungefär lika mycket som storleken av en ärta) och smörj runt ändtarmsöppningen för att underlätta införandet av appliceringsspetsen. Skruva på medföljande appliceringsspets på tuben. För därefter försiktigt in appliceringsspetsen i ändtarmen och tryck ut lite salva.

Förbättring inträder vanligtvis snabbt, men behandlingen bör för den skull inte avbrytas. För att undvika att problemen återkommer ska behandlingen fortsätta åtminstone 1 vecka även om symptomen helt försvunnit. Du ska kontakta läkare om det inte har skett någon förbättring efter 2-3 veckors behandling med Scheriproct. Behandlingen ska dock inte överskrida 4 veckor, detta för att minimera risken för lokala hudproblem.

Om du är gravid, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel. Scheriproct går över i modersmjölk men risk för påverkan på barnet är osannolik under amning. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfällig användning av Scheriproct under amning.

Innehåll
Prednisolonkaproat 1,9 mg, cinkokainhydroklorid 5 mg, ricinolja (jungfruolja), hydrerad ricinolja, oktyldodekanol, makrogol-400-monoricinoleat, parfymolja (Chypre).
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 89 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?