Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Rosazol, kräm 1 % 25 gr

Rosazol, kräm 1 % 25 gr

Finns i lager
159 kr
  • Effektiv kräm för behandling av rodnad
  • Minskar inflammation och främjar läkning
  • Lämplig för olika hudtillstånd
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning
Rosazol kräm innehåller metronidazol, som är ett antibiotikum, som är aktivt endast mot ett fåtal sorters bakterier. Rosazol kräm används mot hudsjukdomen rosacea. Rosacea är en hudsjukdom som drabbar de centrala delarna av ansiktet (pannan, näsan, kinderna och hakan) med rodnader, knottror och varblåsor. Rosacea är vanligast hos kvinnor i 30-50 års ålder. En läkare bör ha fastställt diagnosen rosacea innan behandling med Rosazol kräm inleds. Det är inte klarlagt om Rosazol verkar mot rosacea genom att påverka hudens bakterieflora eller genom någon annan effekt på huden. Metronidazol har inte visats ha effekt mot andra hudsjukdomar eller hudinfektioner.
Produktfakta
Varumärke
EAN
7046261369534
Förpackningsstorlek
25 gram
Dosering & Användning

Använd Rosazol enligt läkarens ordination eller anvisningarna påförpackningen. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker.

Vanlig dosering är 2 applikationer påhuden dagligen (morgon och kväll) påde hudpartier i ansiktet som ska behandlas. Krämen påstryks i ett tunt lager påväl rengjord hud. Använd en mild tvål. Du kan använda kosmetika som inte ger acne och som inte är uttorkande eller sammandragande när du har strukit påRosazol kräm.

Normal behandlingstid är tre till fyra månader. Kontakta Din läkare om Du upplever att behandlingen inte hjälper.

Innehåll
Verksamt ämne: metronidazol. Övriga innehållsämnen: mjölksyra, natriumlaurylsulfat, cetylalkohol, cetylan och sterilt vatten.
Konsumentguide

Välvald apotekens guide för ökad transparens


De läkemedelsföretag som uppfyller våra krav på ett mer transparent hållbarhetsarbete får symbolen Välvald i anslutning till produkt.


- Företaget ska omfattas av en externt granskad hållbarhetsredovisning
- Företaget, eller dess moderbolag ska vara medlem i organisationen PSCI som arbetar för transparens och hållbarhetsfrågor inom läkemedelsindustrin

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 159 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?