Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Rhino Horn Nässköljningskanna blå
Rhino Horn

Rhino Horn Nässköljningskanna blå

Finns i lager
139 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är en CE-medicintekniskt produkt.
Beskrivning

NasoKlar nässköljningskanna används med ljummet saltat vatten för att avlägsna torrt sekret och smuts i näsan. Nässköljning rengör näsan vid förkylning och om du vistas i dammiga och smutsiga miljöer. Nässköljning kan lindra vid pollen- och dammallergi.

NasoKlar är enkel att använda, men läs bruksanvisningen noggrant innan du sköljer. Bruksanvisning medföljer.

Produktfakta
Dosering & Användning

Använd nässköljningskannan så här:

  1. Häll ca 3 gram koksalt (en struken tesked) i NasoKlar och fyll på med 3 dl vatten av kroppstemperatur. (Använd vanligt koksalt eller fint havsalt - inte Seltin eller jodsalt.) Skaka kannan så att allt saltet löses upp.
  2. För pipen in i den mest öppna näsborren - från sidan, inte framifrån - och tryck lätt upp i näsborren så att det sluter tätt runt pipen. Andas genom munnen. Böj lite från höften så att huvudet kommer över vasken. Se till att hakan kommer in mot kroppen. (Sträck inte fram hakan.) Vrid huvudet åt sidan och kom ihåg att hålla in hakan. Vattnet rinner nu in i den ena näsborren och ut genom den andra.
  3. När ca hälften av vattnet har gått igenom, räta upp huvudet och ta bort NasoKlar. Lite vatten kommer nu att rinna ut ur näsan och du tömmer resten genom att stänga ena näsborren och blåsa försiktigt genom den andra. Därefter stänger du den andra och blåser försiktigt. Blås inte så kraftigt att det klickar eller smäller i öronen. Resten av vattnet hälls nu igenom den andra näsborren.
  4. Se till att allt vatten kommer ut ur näsan och bihålorna efter sköljningen. 
  5. Gör på samma sätt med den andra sidan och näsborren.
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 139 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?