Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Rawfoodshop Irish Moss EKO 125 g
Eko
Vegan

Rawfoodshop Irish Moss EKO 125 g

Finns i lager
215 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning
Irish Moss kan ätas som den är men även användas som förtjockningsmedel t.ex. i råa bakverk. Chondrus crispus även kallad karragentång, karragenalg, pärlmossa, brosktång, karragenmossa, irländsk mossa, eller bara karragenan. Detta är en rödalg som växer ut med Atlantens kuster i Europa och Nordamerika. Denna Irish Moss kommer ifrån Irland. Om man kokar algen, bildas det ett slem, som sägs vara näringsrikt och lättsmält. Den innehåller naturligt karagen som är ett förtjockningsmedel (E407) och ett alternativ till gelatin. Inom konventionell livsmedelstillverkning används karragen i kött, mjölk, desserter, sylt och glass. Men eftersom det går att skölja bort den svaga algsmaken så är den perfekt för puddingar, krämer och mousse-liknande råa efterrätter.
Produktfakta
Varumärke
EAN
7340104733002
Förpackningsstorlek
125 g
Jämförpris
215 kr/100 g
Ursprungsland
Irland
Dosering & Användning
Så här kan du göra för att dra nytta av den irländska mossans förtjockande egenskaper: Skölj ordentligt (beräkna 20 g för en stor kaka t.ex.). Lägg mossan i en plastskål, täck med vatten, lägg på lock, ställ in i kylen. Algen är redo att användas efter ett dygn, gör sig bäst efter 3–4 dygn men varar i upp yill 7 dygn i kylen. Mixa utan blötläggningsvattnet med önskad vätska (ca 2 dl). Försök att få så små bitar som möjligt.
Innehåll

Näringsvärde per 100 g:
Energi 259,4 kJ / 62 kcal
Fett 1,3 g
- varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrater 1,9 g
- varav sockerarter 0,1 g
Protein 10 g
Salt 1,3 g

Ingredienser: Ekologiskt råtorkad irish moss (100%). Kan innehålla spår av KRÄFTDJUR, havssalt, sand.

Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?
Kontakta oss