Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan

Pro-Retinol - Ny hudvårdsserie från L300

Hudkrämer mot rynkor, finns det? Och måste de inte kosta en förmögenhet? Vi pratade med Linda Westborg, Brand manager på L300, om deras nya serie Pro-Retinol.

Pro-Retinol är en ny hudvårdsserie som jobbar aktivt mot olika typer av ålderstecken. Och när vi säger ålderstecken så menar vi rynkor och linjer, som många av oss ju gärna vill försena så länge som möjligt.

Vad är det bästa med L300 Pro retinol-serien?

– Pro-retinol är en mildare men effektiv variant av retinol med minskad risk för hudirritation. Serien jobbar aktivt mot flera typer av ålderstecken och passar alla hudtyper. Det bästa är därför att L300 Pro-retinol passar så många – bra effekt, mindre krångel samt ett prisvärt alternativ.

Det låter ju toppen! Hur verkar produkterna?

– Retinol och Pro-retinol är en riktigt ”multi-tasker”-ingrediens som jobbar aktivt mot flera typer av ålderstecken. Ingrediensen stimulerar produktionen av kollagen och elastin, stimulerar cellförnyelsen samt hämmar melaninsyntesen. Detta minskar rynkor och fina linjer, ger fastare och mer elastisk hud samt förbättrar hudens textur och ger en jämnare hudton.

Retinol har man ju hört talas om, men vad är Pro-retinol?

– Pro-retinol är en term som används om "för-stadier” till retinol, det vill säga molekyler som kan omvandlas till retinol i huden. Det finns flera typer, men retinylpalmitat är varianten som används i L300 Pro-retinol.

Vad är skillnaden?

– Pro-retinol är mildare för huden än ren retinol. Risken för hudirritation är därför mycket mindre än med retinol och produkter med pro-retinol kan ta kortare tid att vänja in, lite mindre krångligt helt enkelt! Alla produkter innehåller 0,27% Pro-retinol. En tillräckligt hög nivå för att få god effekt men samtidigt behålla en bra hudkänsla. Produkter med Pro-retinol kan ta något längre tid att ge effekt jämfört med mycket höga nivåer av ren retinol. L300 Pro-retinol har en bevisad effekt efter 4 veckor.

Bevisad effekt! Det gillar vi. Berätta om vad som bevisats och hur!

– Effekttestet utfördes på ett externt testinstitut. Där mätte man bland annat fuktnivå, rynklängd och djup, elasticitet och jämnhet på hudtexturen med goda resultat. Bäst resultat får man av att använda hela serien tillsammans, men man kan även kombinera produkter ur serien med andra produkter från L300.

Produkterna innehåller även alg-extrakt och havreolja, vad gör de med huden?

– Havreolja skyddar och lugnar huden, samt stärker hudbarriären så att huden lättare kan behålla fukt. Vi använder algextrakt från brunalger i dagkräm, ögon/läppkräm och oljeserum eftersom det har återfuktande och lugnande egenskaper, förutom att det minskar rynkor. Det är större risk för irritation under dagen på grund av yttre påfrestningar och då passar detta bra.

– Algextraktet i nattkrämen är från mikroalger och är ännu effektivare på ålderstecken då det minskar rynkor samt ger en slätare och mer elastisk hud. På natten sker hudens reparations- och förnyelseprocess ostörd av yttre faktorer. Därför valde vi ett annat algextrakt i nattkrämen, för att få ut mest effekt.

L300:s ledord är ju snäll och okomplicerad, professionell och pigg, vad menas med det?

– Med okomplicerad menar vi att L300:s produkter ska vara lätta att använda och förstå. Vi vill göra hudvårdsrutinen till en härlig stund i vardagen – oavsett om du väljer att använda 2 eller 10 steg i din rutin.  

– Vi tror att grunden till en hälsosam och balanserad hud är snällhet – med snällhet menar vi att våra produkter oparfymerade, utan animaliska ingredienser och alltid återfuktande och vårdande på din huds egna villkor.

– Professionell ser vi som en del av vårt DNA då varumärket är baserat på en medicinsk upptäckt på 1960-talet av dermatolog Gunnar Swanbeck. Han upptäckte att torr hud har brist på vissa hudegna ämnen som karbamid och mjölksyra, och att tillsätta dessa ger en god effekt på torr hud.

– Med pigg menar vi att vi vill att de som använder L300 ska få den där härliga lilla energikicken av produkterna. Både när man ser dem och när man använder formuleringarna dag och kväll.

Hur kan produkterna vara så prisvärda? Har de samma effekt som ”dyra”?

– Det är inte bara innehållet av aktiva ingredienser i en produkt som avgör priset. Övriga ingredienser i produkten, nivå av aktiva ingredienser och förpackning är andra saker som påverkar. L300 fokuserar på att ge din hud vad den behöver och använder smarta ingredienser som har flera effekter. Vi använder högkvalitativa råvaror och genomför noggranna tester för att dokumentera alla produktpåståenden.

L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF15 50 ml

L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15 är en fuktgivande dagkräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer och ger en starkare hud med förbättrad struktur. Den innehåller 0.27% pro-retinol och extrakt från alger. Pro-Retinol är en mildare variant av retinol och är effektiv men med mindre risk för hudirritation. Ansiktskrämen har SPF 15 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, vilket hjälper till att förhindra solrelaterat åldrande. Ceramider ger näring till huden och hjälper den att upprätthålla sin fuktbalans.

 • Lämnar en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende.  

 • Lugnar och stärker hudbarriären.

 • Parfymfri och passar alla hudtyper

L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream 15 ml

L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream är en multikorrigerande kräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer runt ögon och mun. Den har också en uppstramande effekt och förbättrar hudens textur. Resultatet blir en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende. 

 • Multi-kräm med pro-retinol 

 • Jobbar aktivt mot rynkor och fina linjer runt läppar och ögon 

 • Utan parfym och passar alla hudtyper

 

L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum 30 ml

L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum är ett kraftfullt serum med pro-retinol och extrakt av alger som effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Oljeserumet ger en starkare hud med förbättrad textur och har även en uppstramande effekt på huden. Innehåller havreolja som lugnar huden. Rapsolja stärker hudbarriären och gör huden mjuk.   

 • Effektiv mot rynkor och fina linjer 

 • Återfuktar och stärker hudens barriär 

 • Oparfymerad och passar alla hudtyper

L300 Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream 50 ml

L300 Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream är en närande nattkräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer. Kombinationen av pro-retinol, peptider och extrakt från alger stimulerar kollagenproduktionen. Tillsammans hjälper de huden att förnyas och återhämta sig under natten. L300 nattkrämen innehåller också lugnande havreolja som återfuktar och stärker hudbarriären.   

 • Reducerar ålderstecken och ger en fastare och mer elastisk hud  

 • Stimulerar kollagenproduktionen och återfuktar huden 

 • Parfymfri och passar alla hudtyper