Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Pharma Nord EPA-Glandin 60 kapslar

Pharma Nord EPA-Glandin 60 kapslar

Finns i lager
199 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

EPA-Glandin är ett kosttillskott i form av mjuka gelatinkapslar med en kombination av gurkörtsolja och fiskolja. Varje kapsel innehåller 360 mg gamma linolensyra (GLA) och 140 mg fiskolja. Dessutom innehåller EPA-Glandin en liten mängd arakidonsyra. Både GLA och omega-3-fettsyrorna i EPA-Glandin är i form av fria fettsyror. Kapslarna är mjuka och lätta att svälja och på grund av de fria fettsyrorna har de en god biotillgänglighet i kroppen.

  • Essentiella omega-3-fettsyror från fisk (EPA och DHA) och omega-6-fettsyra (GLA) från naturens rikaste källa - gurkörtsolja
  • Innehåller fria fettsyror som lätt absorberas
  • EPA och DHA bidrar till en normal funktion i hjärtat (minst totalt 250 mg)
  • Tillverkats under dansk läkemedelskontroll
  • Vetenskapligt dokumenterad

Hög biotillgänglighet med fria fettsyror
Fettsyrorna i EPA-Glandin har en utomordentligt god biotillgänglighet. Detta beror på att fettsyrorna i EPA-Glandin är i form av fria fettsyror. Fettsyror förekommer vanligen som triglycerider, en form som först måste brytas ner och delas upp i fria fettsyror i tarmen innan de kan absorberas i kroppen. Detta sker med hjälp av matsmältningsenzymet lipas. I EPA-Glandin har fettsyrorna redan delats upp och därför kan de absorberas snabbt från tarmen utan hjälp av kroppens matsmältningsenzymer. Detta är särskilt fördelaktigt för personer med nedsatt fettupptag.

Svårt att överdosera
Det är svårt att överdosera EPA-Glandin eftersom vi vanligtvis får i oss mer av dessa fettsyror från kosten än vad kapslarna innehåller. Spädbarn får i sig en stor mängd GLA via bröstmjölk.

Produktfakta
Varumärke
EAN
5709976080201
Förpackningsstorlek
60 st
Dosering & Användning

2 kapslar dagligen. Kapslarna sväljes hela. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Förvaras i rumstemperatur. Bör ej förvaras i direkt solljus. Förvaras utom räckhåll för småbarn.

Innehåll

Innehåll per 2 kapslar:
Borago officinalis (gurkört) fröolja 720 mg
varav GLA 160 mg
Fiskolja (≥65% omega-3) 280 mg
varav EPA 104 mg
varav DHA 64 mg

Ingredienser: Borago officinalis (gurkört) fröolja FISKolja, Gelatin (nötkreatur), Fuktighetsbevarande medel (glycerol).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 169,15 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?