Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Paracetamol Orifarm 500 mg 20 tablett(er) Filmdragerad tablett

Paracetamol Orifarm, filmdragerad tablett 500 mg 20 st

Finns i lager
11 kr
Handla nu - betala inom 14 dagar
Walley logga
Beskrivning

Paracetamol Orifarm är ett läkemedel som innehåller paracetamol för att lindra smärta och sänka feber. Det kan användas mot många typer av värk – inklusive huvudvärk, tandvärk, mensvärk, muskel- och ledsmärtor samt reumatiska smärtor. Det passar nästan alla från 6 månader uppåt och finns i olika former som brustablett, smälttablett, stolpiller och vanliga tabletter. Paracetamol är lite mildare än andra smärtstillande substanser och kan användas av personer med känslig mage eller magsår. Paracetamol kan även användas av personer med ökad blödningsbenägenhet.

  • Febernedsättande och smärtlindrande
  • Paracetamol finns i många olika former som brustablett, smälttablett, stolpiller eller vanliga tabletter
  • Ett mildare alternativ för personer med känslig mage eller magsår och personer med ökad blödningsbenägenhet
Varumärke
EAN
7046263777979
Förpackningsstorlek
20 tablett(er)
Dosering & Användning

Så här doserar du Paracetamol Orifarm (om du inte fått andra instruktioner av din läkare).

  • Vuxna och barn över 40 kg (över 12 år): 1-2 tabletter var 4-6 timme, högst 8 tabletter per dygn.
  • Barn 25-40 kg (ca 7-12 år): ½-1 tablett var 4-6 timme, högst 4 gånger per dygn.
  • Barn 15-25 kg (ca 3-7 år): ½tablett var 4-6 timme, högst 4 gånger per dygn. Tänk på att ett treårigt barn antagligen inte vill svälja en halv tablett. I så fall kan det vara bättre att köpa paracetamol i flytande form eller som suppositorium (stolpiller).

VIKTIGT

Det är viktigt att komma ihåg att ta Paracetamol Orifarm med försiktighet och följa de rekommenderade doseringsanvisningarna. Ta inte högre doser än det som rekommenderas, eftersom det kan leda till risk för allvarlig leverskada. Om du har blivit ordinerad läkemedlet av en läkare bör du alltid använda det enligt läkarens instruktioner. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Paracetamol Orifarm ska inte användas under lång tid (mer än 2 dygn) utan läkares ordination.

Innehåll

Den aktiva substansen är paracetamol.

Övriga innehållsämnen är pregelatiniserad stärkelse, povidon, natriumstärkelseglykolat, stearinsyra, hypromellos, makrogol.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 11 kr