Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Paracetamol Orifarm, filmdragerad tablett 500 mg 20 st

Paracetamol Orifarm, filmdragerad tablett 500 mg 20 st

Finns i lager
15 kr
  • Enkelt att svälja och snäll mot magen
  • Snabb och pålitlig smärtlindring
  • Effektiv vid feber och värk
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Paracetamol Orifarm är ett receptfritt läkemedel som kan användas vid olika värkrelaterade besvär såsom huvudvärk, tandvärk, mensvärk, muskel- och ledsmärtor samt reumatisk smärta. Paracetamol Orifarm innehåller paracetamol, avsett för att mildra smärta och sänka feber.

Paracetamol är något mildare än andra smärtstillande läkemedel, vilket gör det särskilt fördelaktigt för dig med känslig mage eller magsår. Dessutom kan det användas av dig med ökad blödningsbenägenhet.

Paracetamol Orifarm rekommenderas inte till barn under 3 år.

Läs bipacksedeln noggrant innan användning.

Produktfakta
Dosering & Användning

Så här doserar du Paracetamol Orifarm (om du inte fått andra instruktioner av din läkare).

  • Vuxna och barn över 40 kg (över 12 år): 1-2 tabletter var 4-6 timme, högst 8 tabletter per dygn.
  • Barn 25-40 kg (ca 7-12 år): ½-1 tablett var 4-6 timme, högst 4 gånger per dygn.
  • Barn 15-25 kg (ca 3-7 år): ½tablett var 4-6 timme, högst 4 gånger per dygn. Tänk på att ett treårigt barn antagligen inte vill svälja en halv tablett. I så fall kan det vara bättre att köpa paracetamol i flytande form eller som suppositorium (stolpiller).

VIKTIGT

Det är viktigt att komma ihåg att ta Paracetamol Orifarm med försiktighet och följa de rekommenderade doseringsanvisningarna. Ta inte högre doser än det som rekommenderas, eftersom det kan leda till risk för allvarlig leverskada. Om du har blivit ordinerad läkemedlet av en läkare bör du alltid använda det enligt läkarens instruktioner. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Paracetamol Orifarm ska inte användas under lång tid (mer än 2 dygn) utan läkares ordination.

Innehåll

Den aktiva substansen är paracetamol.

Övriga innehållsämnen är pregelatiniserad stärkelse, povidon, natriumstärkelseglykolat, stearinsyra, hypromellos, makrogol.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 15 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?