Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Oatly

Oatly tog världen med storm när de lanserade sin havredryck. Idag har de expanderat från havredryck till att också erbjuda veganska alternativ för matlagning, bakning, pålägg och glass. Deras vision är att erbjuda goda och hälsosamma produkter för människor, men med en mindre klimatpåverkan.

 Här kan du köpa hela deras sortiment hos MEDS!

Från Lund till Europa och Asien

Oatly grundades på 1990-talet när några forskare på Lunds universitet gjorde en fantastisk upptäckt. De forskade kring näringsrik och komplett flytande föda som är anpassat för människor. De upptäckte då att den fiberrika havren kan göras till en dryck med hjälp av enzymer.

Resultatet av deras forskning blev också grunden för Oatly och metoden blev patenterad. Än idag fortsätter de forska kring havre för att kunna göra fler havrebaserade produkter.

Idag finns varumärket över stora delar av både Europa och Asien. Deras huvudkontor ligger i Malmö och deras utveckling och forskning sker i Landskrona.

 Veganska och växtbaserade alternativ

Oatly började med en klassisk, naturell havredryck och lanserade kort därefter sina smaksatta drycker. De finns idag med smak av apelsin/mango och choklad.

För några år sedan lanserade de också en havredryck som är gjord för att skummas. Den heter iKaffe och är uppskattad bland både baristor och kaffeälskare. iKaffe ger ett härligt och fast skum, är baserad på havre, helt vegansk och perfekt för varma drycker!

Oatly i matlagning och bakning

För matlagning och bakning har de också utvecklat veganska och växtbaserade alternativ till matlagningsgrädde, creme fraiche och vispgrädde. Produkterna går att använda precis som vanligt, både varmt och kallt. De har en mindre klimatpåverkan och är helt fria från soja och animalier.

Växtbaserad glass

Oatly har även en helt växtbaserad glass för alla de som inte kan eller vill äta animalier eller soja. Deras glass finns i klassiska smaker som choklad, vanilj och jordgubb. De har också mer exklusiva smaker som Double Fudge och Salted Caramel. Självklart är alla produkter helt fria från laktos, mjölkprotein, animalier och soja.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
4 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 1
Kampanj 0
Vegan 4
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
barnmat
dryck
barnmat 1
dryck 4
Visa alla
Visa färre
Egenskaper 0
Mina val
ekologisk
vegan
ekologisk 1
vegan 4
Visa alla
Visa färre