Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
NOW L-methionine 500 mg 100 kapslar

NOW L-methionine 500 mg 100 kapslar

Finns i lager
329 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

Metionin är en essentiell aminosyra vilket innebär att den inte kan produceras av kroppen och måste erhållas genom kosten eller genom tillskott. L-Metionin stödjer produktionen av den cellulära radikalsamlaren glutation och underlättar därigenom naturliga avgiftningsprocesser. I kroppen kan L-Metionin också omvandlas till SAMe (S-Adenosyl Metionin), en förening som stödjer friska leder. Dessutom är svavelaminosyror, som L-Metionin, viktiga för kroppen för proteinsyntes samt för biologiskt aktivt svavel.

Metionin är en central aminosyra i kroppens biokemi och spelar en mångsidig roll för vårt välbefinnande. Det är en essentiell aminosyra, vilket betyder att det måste tillföras genom kosten eftersom kroppen inte kan producera den själv. Den är en av de viktigaste byggstenarna för proteiner och deltar i många biologiska processer i kroppen.

En av metionins mest framstående funktioner är dess bidrag till produktionen av glutation, en kraftfull antioxidant och avgiftningsmolekyl. Glutation spelar en avgörande roll i att bekämpa fria radikaler och eliminera toxiner från kroppen. Det stödjer därmed vårt immunsystem och hjälper till att skydda våra celler mot skador.

Metionin är också en källa till svavel som är nödvändigt för produktionen av andra viktiga molekyler i kroppen. Denna svavelaminosyra är kopplad till en rad biologiska processer, inklusive bildandet av aminosyror, vitaminer och hormoner. Dess betydelse sträcker sig även till att främja en hälsosam leverfunktion och stödja nervsystemet.

För de som inte kan få tillräckligt med metionin genom kosten kan NOW kosttillskott vara en väg att säkerställa tillräckliga nivåer.

Produktfakta
Varumärke
EAN
733739001177
Förpackningsstorlek
100 st
Dosering & Användning
Ta vid behov 2 kapslar dagligen, helst på fastande mage. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Innehåll

Innehåll per 2 kapslar (% av DRI):
Vitamin B6 20 mg (1428%)
L-metionin 1 000 mg (*)
*Dagligt referensintag ej fastställt

Ingredienser: Vitamin B6 (från pyridoxin HCl), L-metionin (fri form), hypromellos (cellulosakapsel), vegetabilisk fettsyra och kiseldioxid.

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 329 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?