Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

Novalucol

Novalucol är ett receptfritt läkemedel som lindrar tillfällig halsbränna och sura uppstötningar genom att neutralisera magsyran. Novalucol innehåller kalcium- och magnesiumföreningar som på så sätt hjälper till att binda saltsyran i magen och därmed minskar surheten i den.

Novalucol ger en syrabindande effekt redan inom några minuter efter intag. Novalucol är sockerfri. Läs alltid bipacksedeln före användning av Novalucol.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
2 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 0
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Visa alla
Visa färre
Kategori 0
Mina val
halsbränna & sura uppstötningar
halsbränna & sura uppstötningar 2
Visa alla
Visa färre
Beredningsform 0
Mina val
tuggtablett
tuggtablett 2
Visa alla
Visa färre

Novalucol tuggtablett – så verkar den mot halsbränna & sura uppstötningar

Novalucol innehåller kalcium- och magnesiumföreningar som behandlar sura uppstötningar och halsbränna genom att binda saltsyran i magen och därmed minska surheten.

1 tuggtablett binder 12,5 mmol saltsyra och Novalucol ger en syrabindande effekt redan inom några minuter. Då Novalucol innehåller kalcium- och magnesiumföreningar som syrabindande ämnen medför kombinationen av kalcium och magnesium att effekten varar i cirka en halvtimme. Den syrabindande effekten av tuggtabletten kommer efter ett par minuter.

Novalucol innehåller inte socker. Laktosintoleranter kan använda tabletten då den är laktosfri. Finns i förpackning med 30 eller 100 tuggtabletter.


Novalucol vid graviditet och amning?

Novalucol går bra att använda då man är gravid och påverkar inte fostret på något sätt. Novalucol går även bra att använda när man ammar då den inte passerar över i modersmjölken.


Novalucol för barn?

Barn bör inte använda tabletten om det inte är rekommenderat av läkare.


Hur ofta kan man ta Novalucol?

  • Rekommenderad dos är 1-2 tuggtabletter vid tillfälliga besvär. 
  • Bör tas med minst 2 timmars mellanrum.
  • Om du märker att du behöver ta Novalucol väldigt ofta under en längre period är det bättre att ta protonpumpshämmare (Omeprazol, Esomeprazol, Losec) eller histamin-2-blockerare (Stomacid, Pepcid, Rani-Q) istället som är långtidsverkande läkemedel mot halsbränna genom att minska syraproduktionen. 

Överdosera inte Novalucol 

Långtidsanvändning och för höga doser av Novalucol kan leda till illamående, kräkning, buksmärtor, förstoppning, ökad törst, muskelvärk och trötthet. Läs alltid bipacksedeln och överdosera inte.


Använd inte Novalucol om du:

  • är allergisk mot magnesiumhydroxid, kalciumkarbonat eller annat innehållsämne i Novalucol.
  • har hypekalcemi (för hög halt kalcium i blodet).
  • har nedsatt njurfunktion (om inte din läkare ordinerar annat).