Novalucol

Novalucol är ett receptfritt läkemedel som lindrar tillfällig halsbränna och sura uppstötningar. Novalucol är en sockerfri tuggtablett som innehåller kalcium- och magnesiumföreningar som hjälper till att binda saltsyran i magen och därmed minskar surheten i den.

Novalucol ger en syrabindande effekt redan inom några minuter efter intag. Läs alltid bipacksedeln före användning av Novalucol.

Läs mer
Filtrera 0
Sortera
2 produkter
Filtrera
Generella filter 0
Mina val
Eko
Kampanj
Vegan
Nyheter
Receptbelagda
Eko 0
Kampanj 2
Vegan 0
Nyheter 0
Receptbelagda 0
Kategori 0
Mina val
halsbränna & sura uppstötningar
halsbränna & sura uppstötningar 2
Visa alla
Show less
Beredningsform 0
Mina val
tuggtablett
tuggtablett 2
Visa alla
Show less

Novalucol sockerfri tuggtablett

Novalucol tuggtablett lindrar tillfällig halsbränna och sura uppstötningar.

Sura uppstötningar innebär att en liten mängd magsyra har tagit sig upp i matstrupen från matsäcken. Detta ger en lätt brännande känsla i halsen.

Om det blir en för stor mängd saltsyra i magsäcken eller om syran ligger kvar i magsäcken för länge kan den bli irriterad och orsaka halsbränna.

Novalucol innehåller kalcium- och magnesiumföreningar som behandlar sura uppstötningar och halsbränna genom att binda saltsyran i magen och därmed minska surheten.

1 tuggtablett binder 12,5 mmol saltsyra och Novalucol ger en syrabindande effekt redan inom några minuter. Novalucol innehåller inte socker.

Finns i förpackning med 30 eller 100 tuggtabletter.


Novalucol vid graviditet

Är man överkänslig för något av det verksamma ämnena ska man inte använda Novalucol! 

Novalucol går bra att använda då man är gravid och påverkar inte fostret på något sätt. Novalucol går även bra att använda när man ammar då den inte passerar över i modersmjölken.

Barn bör inte använda tabletten om det inte är rekommenderat av läkare. Laktosintoleranter kan använda tabletten då den är laktosfri. Då Novalucol innehåller kalcium- och magnesiumföreningar som syrabindande ämnen medför kombinationen av kalcium och magnesium att effekten varar i cirka en halvtimme. Den syrabindande effekten av tuggtabletten kommer efter ett par minuter.


Överanvänd inte Novalucol 

Långtidsanvändning och för höga doser av Novalucol kan leda till illamående, kräkning, buksmärtor, förstoppning, ökad törst, muskelvärk och trötthet. Läs alltid bipacksedeln och överdosera inte.