Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
Nordbo Skin Support Zink 90 kapslar
Vegan

Nordbo Skin Support Zink 90 kapslar

Finns i lager
249 kr
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn
Beskrivning

NORDBO Skin Support Zink är framtagen för att stödja huden genom tre aktiva ingredienser: zinkpikolinat, L-lysin och pantotensyra.

Ca 20% av all zink i kroppen finns i huden och zink behövs bl.a. för hudens läkning. Skin Support Zink innehåller zinkpikolinat, vilket innebär att zink har bundits med pikolinsyra (s.k. kelatering) för optimalt upptag. Zink bidrar till hudens normala kvalitet och funktion samt till minskad oxidativ stress i cellerna och cellernas förnyelse.

L-lysin är en essentiell aminosyra med väldokumenterad effekt på huden. L-lysin behövs för att bygga upp protein och är en viktig byggsten i hudens kollagen. L-lysin bidrar till normal hud samt normal proteinsyntes. L-lysin är bl.a. vanligt i produkter för munsår. Aminosyran finns främst i animaliska livsmedel.

Pantotensyra (vitamin B5) är en vattenlöslig vitamin som finns i kroppens alla celler. I huden stärker pantotensyra barriären, vilket hjälper huden att binda fukt. Pantotensyra är vanligt i produkter för akne. Pantotensyra finns bl.a. i kött, fullkorn och baljväxter.

Med endast 1 kapsel per dag är Skin Support Zink perfekt för den som söker ett zinktillskott för huden. Skin Support Zink är veganskt certifierad av Djurens Rätt. Produkten är fri från animaliska ingredienser samt gluten, socker, soja och laktos.

Burken är av glas och locket av metall. Glas och metall kan återvinnas oändligt och ger ett fullständigt skydd mot fukt och luft.

Produkten är utvecklad av NORDBO - ett familjeägt varumärke från Malmö, som tar fram kosttillskott utifrån innovation, dokumentation och hållbarhet.

Produktutvecklarens kommentar: ”Med tre väldokumenterade ingredienser för huden är Skin Support Zink skräddarsydd för att förbättra hudens kvalitet och reparation.”

ORDLISTA

Biotillgänglighet - hur stor del av ett ämne som kan tas upp av kroppen
HPMC - hydroxypropylmetylcellulosa är en vegetabilisk kapsel som är godkänd för både ekologiska och farmaceutiska produkter
Kelatering - när mineralen binds till ett annat ämne som förbättrar upptaget

Produktfakta
Dosering & Användning
1 kapsel per dag, tas när som helst på dygnet. Tas med fördel i samband med måltid. Kapseln kan öppnas och innehållet blandas med valfri vätska. (Undvik het vätska, eftersom det kan förstöra näringsinnehållet.) Rekommenderad dos bör ej överskridas. Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Innehåll

Innehåll per 1 kapsel (% av DRI):
Pantotensyra 250 mg (4167%)
L-lysine 250 mg
Zink 12,5 mg (125%)
DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser: Pantotensyra (kalciumpantotenat), l-lysin, zinkpikolinat, rismjöl, MCT-olja (kokosnöt), vegetabilisk kapsel (HPMC).

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 199,20 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?