Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
NAN PRO 3 800 g
NAN

NAN PRO 3 800 g

Finns i lager
139 kr*
*Kan ej kombineras med rabattkoder
Hämta ut dina recept här!
Det här är ett särskilt livsmedel
Beskrivning
Nestlé NAN PRO 3 är en mjölkdryck anpassad efter näringsbehoven hos friska barn från 12 månader som en del av en varierad kost. NAN PRO 3 är den enda mjölkdrycken för småbarn i Sverige som består av en unik sammansättning av åldersanpassad proteinteknologi och oligosackariden 2'-FL (2'-fukosyllaktos), en syntetiskt framställd oligosackarid som strukturellt är identisk med den vanligaste oligosackariden i modersmjölk.

NAN PRO 3 är en näringsrik mjölkdryck som kan vara ett alternativ till eller ersättning för vanlig mjölk som en del av barnets kost.

NAN PRO 3 för barn från 12 månader är baserad på mer än 60 års forskning om modersmjölk.

Visste du att proteiner bör anpassas till ditt barn? Forskning visar att proteiner är en av de viktigaste näringsämnena för barn, även efter det första levnadsåret. Hos de flesta småbarn är proteinintaget för högt och det rekommenderas att begränsa intaget. NAN PRO 3 är speciellt utvecklad för att möta näringsbehoven hos småbarn och är producerad med vår åldersanpassade proteinteknologi som ger lämplig proteinkvalitet.

Nestlé förbinder sig till vetenskapen om barns livslånga näring för att kunna erbjuda de senaste innovationerna som vår forskning har att erbjuda. NAN PRO 3 är speciellt utvecklad för barn från 12 månader och är baserad på denna forskning.

'- ÅLDERSANPASSAD PROTEINTEKNOLOGI är en unik proteinteknologi som ger optimalt åldersanpassad proteinkvalitet för ditt barn.
- INNEHÅLLER OLIGOSACKARIDEN 2'-FL (2'-fukosyllaktos), en syntetiskt framställd oligosackarid som är strukturellt identisk med den vanligaste oligosackariden i modersmjölk.
- L. REUTERI, NAN PRO 3 innehåller mjölksyrebakterien Limosilactobacillus reuteri (L. reuteri) i samarbete med BioGaia. L. reuteri förekommer naturligt i barnets mage och tarm och är väl dokumenterad i flera studier med bevisad hög säkerhet för barn.
- INNEHÅLLER JÄRN. NAN PRO 3 är en bra källa till järn som bidrar till en normal kognitiv utveckling hos barn.*
- INNEHÅLLER D-VITAMIN & KALCIUM. NAN PRO 3 innehåller vitamin D och kalcium som är nödvändiga för att barns benstomme ska växa och utvecklas normalt. D-vitamin bidrar också till immunsystemets normala funktion hos barn.*
- INNEHÅLLER ALA (α-linolensyra - en av Omega 3-fettsyrorna) och LA (linolsyra - en av Omega 6-fettsyrorna), de essentiella fettsyrorna som är nödvändiga för normal tillväxt och utveckling hos barn.** Samtidigt har produkten lågt innehåll av mättat fett.

*Kom ihåg att en varierad och balanserad kost och en hälsosam livsstil är viktigt för barnet.

**Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag på 2 g α-linolensyra (ALA) och ett dagligt intag på 10 g linolsyra (LA).

Vi arbetar också med initiativ för att bidra till att skydda miljön för kommande generationer ***
- Förpackningen är återvinningsbar.
- Lock och skopa är tillverkade av minst 66% växtbaserad plast från sockerrör. TIPS: Den inre kanten kan användas för att jämna ut pulvret och för att förvara skopan mellan användning.
- Endast förnybar el används på fabriken där NAN PRO 3 produceras.
- Vi stödjer initiativ på gårdar över hela världen för att minska CO2-utsläppen från mjölkingredienser ***.

***Läs mer på www.nestle.com/sustainability

Produkten är halalanpassad, men inte halal-certifierad.

VIKTIGT!
NAN PRO 3 är inte en modersmjölksersättning utan en mjölkdryck speciellt utvecklad för småbarn som är 12 månader och äldre. Du bör amma barnet så länge som möjligt.

Kontakta gärna BVC för att få råd.

Observera att produktsammansättningen kan ändras - läs alltid ingredienslistan på förpackningen innan du blandar mjölkdrycken och serverar.

Produktfakta
Varumärke
EAN
7613038160023
Förpackningsstorlek
800 g
Dosering & Användning
Tillagning:

1. Tvätta händerna innan du börjar tillagningen.
2. Rengör noga barnmuggen. Koka delarna i 5 min. Förvaras övertäckt till nästa mål.
3. Koka vatten, och låt svalna till ca 40 °C.
4. Se doseringstabellen och fyll först barnmuggen med rätt mängd ljummet vatten. Tillsätt rätt antal strukna mått av pulver. Använd endast medföljande skopa.
5. Tillslut förpackningen noga efter varje användning och förvara den torrt och svalt.
6. Sätt på locket och skaka ordentligt till allt pulver har lösts upp. Kontrollera temperaturen innan matning.

Doseringsmåttet: 4,6 g. 233 ml = 32,3 g pulver + 210ml vatten.

Doseringstabell:
Mängd per mål:
Barnets ålder:
Från 12 månader:
Kokt avsvalnat vatten: 210 ml
Antal strukna mått*: 7
Antal mål per dygn**: 2-3

*Använd bara skopan i förpackningen. Ändra inte förhållandet vatten/pulver utan att först konsultera läkare.
**Beroende på barnets behov.

VIKTIGT! Följ instruktionerna noga. Tillaga en flaska åt gången, mata direkt och slängt resterna ud. Håll barnet när du matar så du ser att det inte sätter i halsen.

Förvaring och hållbarhet:
Bäst före utgången av: Se botten. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 4 veckor. Produkten är förpackad i skyddande atmosfär för att bevara kvalitet och smak.

Källsortering:
LÅT OSS TILLSAMMANS TA HAND OM MILJÖN. VAR VÄNLIG OCH SLÄNG FÖRPACKNINGEN PÅ ETT ANSVARSFULLT SÄTT.
Burken och folien sorteras som metall, locket och skopan som hårdplast.

Innehåll
Ingredienser:

Helmjölkspulver, skummjölkspulver, laktos (mjölk), maltodextrin, vegetabiliska oljor (solros, raps), vasslepermeat (mjölk), mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), emulgeringsmedel (sojalecitin), vitaminer (A, D, C, tiamin, riboflavin, B12, biotin), 2′-fucosyllactose (2'-FL), L.reuteri*, surhetsreglerande medel (kaliumfosfat).
*Limosilactobacillus reuteri (DSM 17938 ) under license från BioGaia AB.

Näringsdeklaration per 100 g:
Energi:
kcal: 2022
kJ: 483
Fett, varav:
-g: 22,0
-mättat fett: 4,5 g
Kolhydrat, varav:
-g: 65
-sockerarter: 47 g
Fiber: 0,1 g
Protein: 7,3 g
Salt: 0,2 g
Vitamin A: 433 mg Vitamin D: 18,6 mg Vitamin C: 110 mg Tiamin (B1): 0,6 mg Riboflavin (B2): 1,8 mg Vitamin B12: 2,9 mg Biotin: 35 mg Kalcium: 916 mg Järn: 8,7 mg Zink: 5,4 mg Jod: 135 mg
Andra:
linolsyra (LA): 4000 mg
alfalinolensyra (ALA): 600 mg
laktos: 46 g
2'-fukosyllaktos (2'-FL): 0,1 g

Lägsta pris senaste 30 dagarna: 139 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?