Meny
Mina recept Mina fullmakter och barn Mina läkemedelslistor Mitt högkostnadsskydd Rådgivning om läkemedel Frågor om receptuttag

Mitt konto

Vill du kolla din orderhistorik eller dina bevakningar?

Logga in
Till kassan
  • Mother Earth Matcha ME RAW&EKO 100 g
  • Mother Earth Matcha ME RAW&EKO 100 g
15%
Eko
Vegan

Mother Earth Matcha ME RAW&EKO 100 g

Kampanj slutar 2024-06-16
Finns i lager
155 kr
131,75 kr
Hämta ut dina recept här!
Beskrivning

Ekologisk matcha av fantastisk kvalitet, odlat och framställt på traditionellt vis!

Matcha, används i den traditionella Japanska tecermonin "Cha No Yu". Det är ett mycket speciellt, elegant och mycket nyttigt te i pulverform. Att använda malt te, pulver och vispa upp det til en dryck, utgör det ursprungliga sättet att dricka te, både i Kina och Japan.

Olika sorters te från en växt

Alla tesorter framställs av samma planta, Camellia Sinensis och dess underarter. Men slutprodukten skiljer sig mycket åt beträffande utseende, smak och koffeinnivå. Detta beror bland annat på hur tebladen behandlas efter skörden och graden av oxidering som tebladen utsätts för. Grönt te oxideras inte utan ångas eller rostas för att förhindra att oxidationen startar. Matcha ångas efter skörden och torkas utan att rullas. Under torkningen tas stjälkar och större fibrer bort för att pulvret skall bli så fint som möjligt. Därefter mals tebladen i en stenkvarn. I Japan har man druckit matcha sedan 1100 talet.

Matcha tillverkas av tencha vilket (precis som det fina, berömda teet gyokoro) odlas i skugga de sista veckorna innan skörd (man täcker helt enkelt över teet och odlar det "under soltak" de sista veckorna) för att koncentrationen av smaker och klorofyll skall bli så hög som möjligt.

Produktfakta
Varumärke
EAN
7340051809799
Förpackningsstorlek
100 g
Ursprungsland
Kina
Dosering & Användning
Att dricka Matcha brukar vara en stor upplevelse. Med tiden är det dock fritt fram att experimentera! Det finns också många olika typer av recept, både maträtter och desserter och drycker, såser, glass, smoothies, lattes med mera där Matcha ingår, så detta är ett te med många intressanta möjligheter. Prova gärna grön choklad, färgad av just Matcha! Viktigt är att temperaturen på vattnet inte överstiger 70 grader.
Innehåll
Ekologiskt matchapulver. Näringsvärde per 100 g Energivärde: 1336 kJ / 319 kcal Fett: 5 g - varav mättat fett: 0,96 g Kolhydrater: 27,22 g - varav sockerarter: 3,22 g Protein: 26,31 g Salt: 15 mg Fiber: 30,09 g
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 131,75 kr
Köps ofta tillsammans
Produktrekommendationer
Något för dig?